Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
31/10/2001

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004

Ο Πρόεδρος τουΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σεερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα τωνΟλυμπιακών Αγώνων 2004 και την προετοιμασίατους, τόνισε:

H κα Παπανδρέου δημοσιοποίησε προβλήματα σχετικά με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων στον τομέα των έργων. ΄Εγκαιρα, δημόσια και στη Βουλή ο ΣΥΝ είχε επισημάνει σοβαρές πλευρές του θέματος που αφορούν στα χρονοδιαγράμματα, τα ποσά που δαπανώνται, τις χωροθετήσεις που θίγουν το περιβάλλον, τις συναρμοδιότητες και τις δυσλειτουργίες που υπονομεύουν προγραμματισμούς και τις επιλογές, όπως αυτές που αφορούν την Πολιτιστική Ολυμπιάδα, που ακυρώνουν την εμβέλεια της όλης προσπάθειας.

Οι ίδιοι οι Υπουργοί, αισθάνονται πλέον το βάρος της συνυπευθυνότητας και της συνδιαχείρισης αυτού του «αλαλούμ» και επιρρίπτουν τις ευθύνες στην προ του ανασχηματισμού κυβέρνηση του κ.Σημίτη, σαν να ήσαν κάποιοι άλλοι.

Αποτελεί πρόκληση πλέον για τον ελληνικό λαό, τόσο το πολλαπλάσιο κόστος της διοργάνωσης, όσο και οι ευρύτερες επιπτώσεις στην κοινωνία και το περιβάλλον, η δε ευθύνη ανήκει και προσωπικά στον κ. Σημίτη, που ηγείται θεσμικά της όλης προσπάθειας και δεν μπορεί βέβαια ν’ αναζητηθεί στην πλειάδα υφυπουργών και συμβούλων του Οργανισμού Αθήνα 2004, που υλοποιούν τους κεντρικούς σχεδιασμούς.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου