Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/07/2012

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας Συνασπισμού - Η Παραλία από το Φάληρο ως το Σούνιο στα νύχια της ιδιωτικής εκμετάλλευσης

Η ανακοίνωση αυτή συζητήθηκε σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής την Δευτέρα 16-7-2012,  σε θερμοκρασίες καύσωνα, που στην Αθήνα έφτασαν και τους 43ο Κ μετατρέποντας την πόλη σε θάλαμο αερίων. Το περιβάλλον του λεκανοπεδίου έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική.

Στις προγραμματικές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας από το Φάληρο ως το Σούνιο μέσω ενός «οχήματος ειδικού σκοπού», ενώ και ο υπουργός Οικονομικών, ιδρυτής ΜΚΟ για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης της ακτής του Σαρωνικού, που θα προσέδιδε «μεγαλύτερες υπεραξίες και στο ίδιο το Ελληνικό».

Δυστυχώς η ανάπτυξη  συνεχίζει να μετριέται από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με βάση την ποσότητα, το μέγεθος και όχι την ποιότητα. Με βάση το κέρδος και όχι την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Υπέρ των οικονομικών συμφερόντων και όχι των τοπικών κοινωνιών. Αν η ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα είναι οι ψευδώνυμοι τίτλοι πίσω από τους οποίους κρύβεται η λεηλασία και το ξεπούλημα , λέμε ΟΧΙ.

Επιμένουμε:

Η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ ονειρεύεται έναν κατασκευαστικό οργασμό στην περιοχή με ξενοδοχεία, καζίνο μαρίνες, πολυτελείς κατοικίες και εμπορικά κέντρα. Είναι αδιόρθωτοι.  Προσπαθούν να δημιουργήσουν ψευδαίσθηση ανάπτυξης και επιλέγουν ένα καταδικασμένο μοντέλο, που οδηγεί σε νέες φούσκες, στο μόνο τομέα που φαίνεται να ειδικεύεται το ελληνικό κεφάλαιο.

Εμείς μιλάμε για ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της πόλης, για διάσωση της παραδοσιακής αγοράς και του μικρεμπορίου, της βιοτεχνίας και της μεταποίησης, για αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας σε υγιείς μονάδες, για δημόσια έργα που συνεισφέρουν στην πόλη.

Δεν εννοούμε δώρα σε εργολάβους, φθηνούς εργαζόμενους προσφερόμενους σε αετονύχηδες του χρηματιστηρίου, τζάμπα δημόσια οικόπεδα σε αεριτζήδες «επενδυτές».

Η θάλασσα, οι ακτές, ο αιγιαλός και η παραλία είναι δημόσια αγαθά, δεν είναι οικόπεδα προς εκμετάλλευση.  Η προστασία τους και η διατήρηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα τους αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και για πραγματική οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

 

To Γραφείο Τύπου