Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/07/2012

Έλλειψη προσωπικού, και υλικοτεχνικών υποδομών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία - Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Κύριε Υπουργέ,

Άλλο ένα καλοκαίρι παρακολουθούμε να έχει αρχίσει  να καίγεται ό,τι έχει απομείνει από την Ελλάδα. Στο ίδιο έργο θεατές ξανά και ξανά και κανείς δεν φαίνεται να κόπτεται. Μόνο βαρύγδουπες δηλώσεις ακούγονται από τους κάθε λογής υπεύθυνους και κροκοδείλια δάκρυα χύνονται, όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές κάθε φορά που η λαϊκή οργή φαίνεται να ξεχειλίζει.

Τα κυκλώματα καταπατητών,  οικοπεδοφάγων και εργολάβων είναι πάντα παρόντα, ενώ η πρόληψη υποχρηματοδοτείται. Από την άλλη, πλευρά οι Έλληνες Πυροσβέστες εκτίθενται σε κίνδυνους χωρίς εξοπλισμό, χωρίς μέριμνα και εξουθενωμένοι από τη μνημονιακή πολιτική.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι πυροσβεστικά αεροπλάνα δεν πετάνε, τα 5 ιδιόκτητα ελικόπτερα του πυροσβεστικού σώματος είναι καθηλωμένα επί μία τριετία και εξ αυτού οι πιλότοι τους έχουν χάσει την πτητική τους ιδιότητα, μάσκες οξυγόνου δεν υπάρχουν, τα πυροσβεστικά οχήματα είναι ασυντήρητα χωρίς ελαστικά, οι περικοπές για τον εξοπλισμό και τα τεχνικά μέσα και η μείωση δαπανών προσεγγίζει το 50%. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού οδηγούν τους Πυροσβέστες, που λειτουργούν πάντα με αυτοθυσία, να εργάζονται με εξαντλητικά και απάνθρωπα ωράρια.

Η συνεχιζόμενη καταστροφή του περιβάλλοντος αποτελεί συγχρόνως και βιασμό της ανθρώπινης φύσης, ενώ η απαξίωση του Πυροσβεστικού ζητήματος, αποτελεί συγκάλυψη ενός εγκλήματος που μας οδηγεί σε πανομοιότυπα ανακοινωθέντα προαναγγελθέντων θανάτων, δασών, περιουσιών, αλλά και ανθρώπινων ζωών.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1.    Τι μέτρα προτίθεσθε να πάρετε για την αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού στην Πυροσβεστική υπηρεσία;

2.    Τι μέτρα προτίθεσθε να πάρετε για την ενίσχυση της εναέριας πυροσβεστικής;

3.    Τι μέτρα προτίθεσθε να πάρετε για την ενίσχυση της επίγειας Πυροσβεστικής;

4.    Πώς σκοπεύετε να λύσετε το πρόβλημα της έλλειψης εξοπλισμού για την προστασία της ζωής των Πυροσβεστών;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Δημήτριος Β. Τσουκαλάς

Χαρά Καφαντάρη

Μαίρη Διακάκη