Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
05/11/2001

Περιοδεία του Ν.Κωνσταντόπουλου και Φ.Προβατά στην Κέρκυρα

Περιοδεία στην Κέρκυρα πραγματοποιείσαι στις 5/11 ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, μαζί με τον Φώτη Προβατά, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ για να συμμετάσχουν σε ημερίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του κόμματος για το Γ' ΚΠΣ, την ανάπτυξη της Κέρκυρας και των Ιονίων νήσων.

Το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε το Νομαρχιακό νοσοκομείο. Συναντήθηκε με τη διοίκηση, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό του νοσοκομείου. Ενημερώθηκε για την τρομακτική καθυστέρηση στην κατασκευή του νέου νοσοκομείου, τα μεγάλα κενά και τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό του υπάρχοντος νοσοκομείου, που αφήνουν ακάλυπτες κρίσιμες και απαραίτητες υπηρεσίες υγείας, όπως η Μονάδα Εντατικής και ο Αξονικός Τομογράφος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΝ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία τόνισε:

Για τις κυβερνητικές ευθύνες σε πλημμύρες, παιδεία, υγεία

H καθημερινότητα του πολίτη είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την μεγάλη απόσταση λόγων και έργων της κυβερνητικής πολιτικής. Οι ίδιοι αρμόδιοι παραδέχονται τεράστιες ελλείψεις στο χώρο της Παιδείας, ενάμιση μήνα μετά που ανοίξανε τα σχολεία, οι ίδιοι οι υπουργοί παραδέχονται δυσλειτουργίες και τρομακτικές ελλείψεις στο χώρο της Υγείας, όπου έχει υπονομευθεί η λειτουργία του ΕΣΥ, αλλά έχει χαθεί και η εμπιστοσύνη του πολίτη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, οι ίδιοι οι αρμόδιοι σήμερα ψελλίζουν δικαιολογίες για τις δραματικές επιπτώσεις που είχε η πρώτη χειμερινή κακοκαιρία στη χώρα μας, ισχυρίζονται ότι δεν έχουν γίνει οι καθαρισμού των δικτύων ομβρίων και ότι τα έργα οδοποιοϊας που έχουν παραληφθεί έχουν μεγάλες τεχνικές ατέλειες.

Τι σχέση έχουν όλες αυτές οι δραματικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα και στην οικονομική κατάσταση του απλού πολίτη με τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης Σημίτη για την κοινωνική πολιτική και για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες με τη διαχείριση τεράστιων κονδυλίων για τα περίφημα μεγάλα και μικρά έργα στη χώρα μας;

Για τη χθεσινή συνάντηση στο Λονδίνο των ευρωπαίων ηγετών

Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν συνεχίζεται, τα αθώα θύματα αυξάνουν, η κοινή γνώμη τουλάχιστον στην Ευρώπη έχει μεταστραφεί ριζικά, μία τεράστια ανθρωπιστική τραγωδία βρίσκεται επί θύραις εν όψει του χειμώνα. Ο κ. Μπλαιρ και οι συν αυτώ αποφάσισαν εκ μέρους της Ε.Ε. χθες σε κλειστό συμβούλιο την συναίνεση στις ευρείες χερσαίες επιχειρήσεις των αμερικανών την ίδια ώρα που δεν ενημερώνεται ούτε καν το ΝΑΤΟ και την ίδια ώρα που ακόμα κι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, που έχει διαδραματίσει παθητικό ρόλο σε όλες τις εξελίξεις, προειδοποιεί και κάνει έκκληση για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, ΄Εχουμε ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να συζητηθεί άμεσα το θέμα στη Βουλή. Δεν ταιριάζει στη χώρα μας μια στάση παθητικής παρακολούθησης και συναίνεσης μ΄ αυτές τις δραματικές εξελίξεις, που στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, αναπαράγουν τον κύκλο βίας με θύματα χιλιάδες αθώους.

Για τα συμπεράσματα από την συνάντηση 44 ευρωπαϊκών αριστερών κομμάτων στην Αθήνα σε σχέση με τον πόλεμο

Ζούμε μιαν από τις πιο δραματικές περιόδους της ιστορίας.
Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ποιο μέλλον θα γεννηθεί για την ανθρωπότητα από τη μήτρα του κόσμου που την σπαράσσουν τρομοκρατικές επιθέσεις και πολεμικές εκστρατείες.
Η ανθρωπότητα έχει μόνο ένα δρόμο: Το δρόμο της ειρήνης, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης με δικαιοσύνη και πολιτική συνύπαρξη.
Να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα έντασης και αδικίας, με πολιτικές πρωτοβουλίες και λύσεις.
Η διεθνής κοινότητα να αναβαθμίσει και να εμπιστευτεί τις συλλογικές δομές του ΟΗΕ για τη διαχείριση της κρίσης και να μην παραδοθεί στις μονομερείς αξιώσεις των ΗΠΑ. .Η πρωτοφανής διεθνής συμμαχία εναντίον της τρομοκρατίας να δείξει την αποφασιστικότητά της λύνοντας κρίσιμα διεθνή προβλήματα.
Ο 21ος αιώνας χρειάζεται συμμαχίες για την ειρήνη και όχι συμμαχίες πολέμου. Η τρέλα του πολέμου είναι δώρο στην παράνοια και τον φανατισμό της τρομοκρατίας.
Το μεγάλο φιλειρηνικό-αντιπολεμικό κίνημα δεν έχει μονάχα το όραμα για το μέλλον αλλά και τη θέληση για ένα καλύτερο σήμερα.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου