Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/07/2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων,Πολιτισμού,Αθλητισμού, Γ.Ιωαννίδη - «Και το δικαίωμα στον αθλητισμό γίνεται θυσία στην ανθρωποβόρα πολιτική του μνημονίου από την κυβέρνηση της υποταγής»

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων,  Πολιτισμού, Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ αποτελούμενη από τους βουλευτές Τάσο Κουράκη, Γιώργο Πάντζα και τους Ιούλιο Συναδινό,  Χρήστο Πιλάλη, μέλη της Θεματικής Επιτροπής Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.

Στη συνάντηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ εξέφρασαν την ανησυχία τους  για τη  φημολογούμενη μακρά νομοθετική ρύθμιση χρεών των ΠΑΕ, σε μια περίοδο στην οποία  αυτοκτονούν άνθρωποι επειδή η εφορία δεν τους κάνει παραπάνω από 3-4 δόσεις, όταν κλείνουν μικρομεσαίες εταιρείες για μικρά χρέη και μένουν άνεργοι χιλιάδες πολίτες.  Ανέφεραν στον Υφυπουργό ότι ενδεχόμενες  τέτοιου είδους εξυπηρετήσεις  στην πραγματικότητα δεν εξυπηρετούν τα αθλητικά σωματεία. Εξυπηρετούν άφαντους ή διωκόμενους ιδιοκτήτες αρκετών ΠΑΕ, αλλά και  ΠΑΕ στις οποίες δεν έχει γίνει ποτέ σοβαρός έλεγχος, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι βαρύνονται για τα χρέη, σε ποιούς μάνατζερ ή σε ποιές άλλες διαδικασίες κατευθύνθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία των ΠΑΕ. Επιπλέον εξυπηρετούν ένα επαγγελματικό ποδόσφαιρο το οποίο δεν έχει ακόμα απαλλαγεί από τη σκιά των στημένων αγώνων. Οι βουλευτές εξέφρασαν την πλήρη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, όπως και στην πώληση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, η οποία πέραν των άλλων καταστροφικών αποτελεσμάτων θα οδηγήσει  και στην απώλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγ. Κοσμά. Τόσο στα θέματα αυτά όσο και στην ανάγκη να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες του ερασιτεχνικού αθλητισμού με τις αναγκαίες  επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών, των αθλητικών σωματείων και των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού οι περισσότερες απαντήσεις που δόθηκαν  απ΄τον Υφυπουργό παρέπεμπαν στις εντολές της Τρόικα και τις δυνατότητες του Υπουργείου Οικονομικών. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ μεταξύ άλλων ζήτησε απ΄τον Υφυπουργό τον αναγκαίο  οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο σε όλες τις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες, με δημοσιοποίηση και διαφάνεια της οικονομικής τους θέσης, καθώς και των οφειλών της πολιτείας προς αυτές, δεδομένου ότι η φετινή χρονιά είναι ολυμπιακή και (με βάση τη νομοθεσία) εκλογική χρονιά για όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες.  

Στη συνάντηση, παρά τις πολλές κοινές διαπιστώσεις περί των μεγάλων προβλημάτων του αθλητισμού, η εκφρασμένη απ΄τον Υφυπουργό  δυστοκία στη χάραξη και άσκηση εθνικής πολιτικής για  ισχυρή στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική του μνημονίου στερεί από τους πολίτες της χώρας μας όλα  τα κοινωνικά αγαθά που δικαιούνται, μεταξύ των οποίων το βασικό για την υγεία τους, την ψυχική και σωματική τους ευεξία, τον  αθλητισμό.

 

To Γραφείο Τύπου