Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/03/2005

Ενοποιεί τις δυνάμεις της Αριστεράς ο αγώνας για μια άλλη Ευρώπη

Συνάντηση των Προέδρων του ΣΥΝ και του PDS Γερμανίας

Να αναπτύξουν παραπέρα τις διμερείς σχέσεις PDS- ΣΥΝ και να εργαστούν από κοινού για την ενεργότερη δυνατή παρουσία του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, σε μια περίοδο όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων και νέων απειλών κατά της ειρήνης, συμφώνησαν ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος και του κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (PDS) Γερμανίας, Λόταρ Μπίσκι, κατά την σημερινή συνάντησή τους στα γραφεία του ΣΥΝ.

Στη συνάντηση, επίσης, συμμετείχαν από πλευράς του ΣΥΝ ο συντονιστής της Π.Γ. Νίκος Χουντής, το μέλος της Π.Γ. Π.Τριγάζης και τα μέλη της ΚΠΕ Στ.Παππάς και Αλ.Παπαδομιχελάκη.

Επίσκεψη στην Καισαριανή

Το πρωί, ο Λόταρ Μπίσκι επισκέφτηκε το Σκοπευτήριο της Καισαριανής όπου κατέθεσε στεφάνι με την επιγραφή «ΠΟΤΕ ΠΙΑ» στον τόπο εκτέλεσης χιλιάδων ελλήνων αντιφασιστών αγωνιστών από τους ναζί.

Τον Πρόεδρο του PDS Γερμανίας, που συνοδευόταν από το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Π.Τριγάζη και τα μέλη της ΚΠΕ Στ.Παππά και Αλ.Παπαδομιχελάκη, υποδέχθηκαν θερμά ο Δήμαρχος Καισαριανής Θαν.Μπαρτσώκας, ο αντιδήμαρχος Σπ.Τζώκας, Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, καθώς και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Προσφωνώντας τον Λ.Μπίσκι, ο Θαν. Μπαρτσώκας αναφέρθηκε στους αγώνες του λαού της Καισαριανής και την απαίτησή του να γίνει χώρος αντιφασιστικής μνήμης ο διεθνώς γνωστός τόπος θυσίας του Σκοπευτηρίου. Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Γερμανικής αριστεράς χαιρέτησε τις πρωτοβουλίες του Δήμου Καισαριανής, τονίζοντας ότι και στην Γερμανία προγραμματίζονται μεγάλες εκδηλώσεις τον Μάιο για τα 60 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την απελευθέρωση της Γερμανίας από τον χιτλεροφασισμό.

To Γραφείο Τύπου