Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
05/11/2001

Για τα ζητήματα των συνεργασιών του ΣΥΝ στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2001

Ο Σπύρος Λυκούδης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του κόμματος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA CHANNEL για τα ζητήματα των συνεργασιών του ΣΥΝ στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002, είπε μεταξύ άλλων:

"Ο ΣΥΝ είναι κόμμα που επιζητά τον διάλογο, που θεωρεί το διάλογο ουσιαστική στήριξη των δημοκρατικών λειτουργιών και στοιχείο δημιουργικό στις σχέσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων μεταξύ τους.

Γι' αυτό χαρακτήρισε ως θετική την πρωτοβουλία του κ.Τσοβόλά για συνάντηση διαλόγου και δράσης των δυνάμεων της Αριστεράς και πιστεύει και αισιοδοξεί ότι, παρά τις εμπλοκές που παρουσιάστηκαν, η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είναι ανοιχτός και έτοιμος για διάλογο στα θέματα Αυτοδιοίκησης και με το ΠΑΣΟΚ εάν η πρόταση διαλόγου του κ.Λαλιώτη είναι ειλικρινής και όχι επικοινωνιακό τρυκ.

Θέλω να επισημάνω ότι η κατεύθυνση του Συνεδρίου Αυτοδιοίκησης του ΣΥΝ και οι αποφάσεις των κεντρικών του οργάνων θεωρούν ως βασική επιλογή του κόμματος στις εκλογές του 2002, τη συμμετοχή του ΣΥΝ στη συγκρότηση αυτόνομων συνδυασμών της Δημοκρατικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς στους τρεις μεγάλους δήμους Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και στις μεγάλες Νομαρχιακές εκλογικές αναμετρήσεις για λόγους που έχουμε εξηγήσει.

Στους άλλους δήμους της χώρας, ο ΣΥΝ επιδιώκει τις ευρύτερες δυνατές δημοκρατικές συνεργασίες και, επομένως, μπορεί να συναντηθεί αν και όπου οι τοπικές του οργανώσεις το επιλέξουν και με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ.

Γι' αυτό μάλλον ως χιούμορ εκλαμβάνεται το ρητορικό ερώτημα του κ.Λαλιώτη στην συνέντευξη του αν ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θα δεχτεί υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ σε Αυτοδιοικητικούς παράγοντες, μέλη και στελέχη του ΣΥΝ.

Ο ΣΥΝ θα επιδιώξει οι τοπικές κοινωνίες και οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ μέσα σε αυτές να στηρίξουν και τους υποψήφιους δημάρχους του ΣΥΝ και άλλα φερέγγυα δημοκρατικά ψηφοδέλτια προς όφελος της ευρύτερης Αυτοδιοικητικής δημοκρατικής συσπείρωσης".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου