Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/07/2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με το σωματείο εργαζομένων της ΕΑΒ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από τους Δημήτρη Στρατούλη, Βουλευτή Βʼ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου Υπουργείου Εργασίας, Μαρία Μπόλαρη, βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μάρκο Μπασιούκα εκπρόσωπο του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και Μάξιμο Μπόλλα, υπεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις ΔΕΚΟ συναντήθηκε με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στην ΕΑΒ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί ότι η ΕΑΒ έχει τεράστιες δυνατότητες να συμβάλλει ως βασικός μοχλός στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας λόγω της τεχνογνωσίας του πολυειδικευμένου εργατικού δυναμικού της και των σύγχρονων παραγωγικών υποδομών της.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η Διοίκηση της ΕΑΒ έχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες, γιατί δεν αξιοποιούν τις παραγωγικές δυνατότητες της επιχείρησης, γιατί δεν προωθούν επενδύσεις και κυρίως γιατί δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο για την επιβίωση και την ανάπτυξη της εταιρείας μόνιμο προσωπικό. Αντίθετα, αναθέτουν σημαντικά τμήματα ακόμα και του κατασκευαστικού έργου σε εργολάβους, υπονομεύοντας την ίδια την εταιρεία, αφού οι περισσότεροι από αυτούς λειτουργούν ως εν δυνάμει ή ως πραγματικοί ανταγωνιστές της. Ταυτόχρονα, σχεδιάζουν νέα μείωση των αποδοχών των εργαζομένων της ΕΑΒ, παρʼ ότι ήδη αυτές έχουν μειωθεί την τελευταία διετία κατά 36%.

Η συστηματική και μεθοδευμένη μείωση του μόνιμου προσωπικού της ΕΑΒ χωρίς τις αναγκαίες αντικαταστάσεις βάζει σε κίνδυνο την ίδια την επιχείρηση γιατί παραμένουν ανεκτέλεστες εργασίες ύψους 850.000.000 ευρώ σε βάθος τετραετίας και κινδυνεύουν να χαθούν κρίσιμες για το έργο της πιστοποιήσεις με ανυπολόγιστες και άμεσες επιπτώσεις στην εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας (π.χ. συντήρηση πυροσβεστικών αεροπλάνων).

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στον αγώνα του σωματείου εργαζομένων της ΕΑΒ για την επιβίωση και  την ανάπτυξή της εταιρείας, για να μπει ένα τέλος στις εργολαβίες, για να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προσλήψεις και για αξιοπρεπείς μισθούς  και συνθήκες εργασίας. Το επόμενο διάστημα θα πάρει όλες τις αναγκαίες πολιτικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για αυτά τα θέματα.

 

To Γραφείο Τύπου