Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/07/2012

ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ: Πλήρης συμφωνία με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συνάντησης Συλλόγων ΔΕΠ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συνάντησης 18 Συλλόγων ΔΕΠ είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Τάσος Κουράκης, Θεανώ Φωτίου και  Απόστολος Αλεξόπουλος. Από τη Θεματική Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ συμμετείχαν οι Σίσσυ Βελισσαρίου, Δημήτρης Καλλέργης και Χρήστος Πιλάλης.  

Στη συνάντηση καταγράφηκε η κοινή άποψη του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και της Πανελλαδικής Συνάντησης Συλλόγων ΔΕΠ για το ότι ο Υπουργός Παιδείας οφείλει να δώσει χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση λύση για την άμεση, απρόσκοπτη και επαρκή χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και τη συνέχιση της διοίκησης των Ιδρυμάτων με εκλογή μονοπρόσωπων και Συλλογικών Οργάνων σύμφωνα με το προϊσχύον νομοθετικό καθεστώς. Επίσης για το ότι πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τις μονιμοποιήσεις και την εξέλιξη μελών ΔΕΠ, ώστε όλες οι σχετικές διαδικασίες να γίνονται σε όλα τα Ιδρύματα με βάση το προηγούμενο καθεστώς, όπως και να προωθηθεί ο άμεσος διορισμός όλων των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ με αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους. Υπήρξε συμφωνία για την ανάγκη να δοθούν απ΄τη κυβέρνηση επαρκείς πιστώσεις για συμβασιούχους διδάσκοντες ΠΔ 407/80 και για την ύπαρξη επαρκούς φοιτητικής μέριμνας (στέγασης, σίτισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης).    

Οι βουλευτές ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των Συλλόγων ΔΕΠ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα κινηθεί άμεσα σε πρωτοβουλίες  προώθησης των κοινών τους θέσεων με δράσεις εντός και εκτός της Βουλής.

 

To Γραφείο Τύπου