Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
06/11/2001

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ με θέμα τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές

Συνεδρίαση τηςΠολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ με θέμα τηνπροώθηση των πρωτοβουλιών του κόμματος γιατην υλοποίηση των αποφάσεων της Κ.Π.Ε. καιτου θεματικού Συνεδρίου της Τ.Α. για τιςδημοτικές και νομαρχιακές εκλογές

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ συζήτησε μετά από εισήγηση του Σπύρου Λυκούδη, υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση, για την προώθηση των πρωτοβουλιών του κόμματος για την υλοποίηση των αποφάσεων της Κ.Π.Ε. και του θεματικού Συνεδρίου της Τ.Α. για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Με βάση αυτές τις κατευθύνσεις, ο ΣΥΝ, κεντρικά, και οι Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος συμμετέχουν στο διάλογο με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και τις κινήσεις πολιτών για την πιο αποτελεσματική πολιτική και αυτοδιοικητική έκφραση των γενικών επιλογών μας.

1. Στους Δήμους όλης της χώρας, στο πρώτο Αυτοδιοικητικό επίπεδο, να χαράξουμε μια εκλογική τακτική που θα στηρίζεται οπωσδήποτε στις ιδιαιτερότητες κάθε Δήμου, αλλά με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση του βασικού μας στόχου, τη μεγαλύτερη δηλαδή δυνατή συμμετοχή στο θεσμό, μέσα από φερέγγυους συνδυασμούς και με ανάδειξη του προγραμματικού μας λόγου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει κυρίως να αναζητήσουμε σε τοπικό επίπεδο τις πιο ευρείες συνεργασίες με πολιτικές δυνάμεις, πρόσωπα και κινήσεις, στη βάση των πιο πάνω δεδομένων ή να επιλέξουμε αυτόνομες εκλογικές καθόδους, που θα διασφαλίζουν όμως τα παραπάνω στοιχεία.

2. Σε Νομαρχιακό επίπεδο η εκλογική μάχη έχει οπωσδήποτε τις δικές της ιδιαιτερότητες. Η κατεύθυνση μας κυρίως να είναι η αυτόνομη εκλογική παρουσία στις Νομαρχιακές εκλογές μέσα από ψηφοδέλτια συσπείρωσης και συνεργασίας της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Οικολογίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μετάσχουμε σε ευρύτερα ψηφοδέλτια συνεργασίας σ΄αυτόν ή στον άλλο Νομό, αν από αυτή την συμμετοχή προκύπτει προφανώς η στήριξη των αυτοδιοικητικών και πολιτικών μας στόχων.

3. Στους τρεις μεγάλους Δήμους, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την αυτόνομη παρέμβαση της σύγχρονης Αριστεράς με συνδυασμούς συνάντησης του ΣΥΝ με Αυτοδιοικητικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της ευρύτερης Αριστεράς και της Οικολογίας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου