Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/07/2012

Δήλωση της Χαράς Καφαντάρη, βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην συνάντηση Δημάρχων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σαρωνικού

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη Β Αθήνας  Χαρά Καφαντάρη συμμετείχε στην συνάντηση Δημάρχων  που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σαρωνικού την Παρασκευή 20  Ιουλίου, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Σαρωνικού κ. Φιλίππου.

Θέμα της συνάντησης ήταν  ο συντονισμός δράσης και οι πρωτοβουλίες  των Δήμων  που εφάπτονται στην παραλιακή ζώνη  του Σαρωνικού, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού  για αξιοποίηση  της δημόσιας ακίνητης  περιουσίας,  από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο.

Μετά τη συνάντηση η Χαρά Καφαντάρη δήλωσε:

 «Θεωρούμε σημαντική κίνηση το συντονισμό δράσης των Δημάρχων  του Σαρωνικού  κόλπου. Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού περί «αξιοποίησης» του παραλιακού μετώπου από τον Πειραιά έως το Σούνιο για μας υποκρύπτει τη λογική του «ξεπουλήματος».

Για μας είναι  αδιαπραγμάτευτη αρχή η κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών  στη θάλασσα.

Η θάλασσα, οι ακτές, ο αιγιαλός και η παραλία είναι δημόσια αγαθά, δεν είναι οικόπεδα  προς εκμετάλλευση. Η προστασία τους  και η διατήρηση  του κοινόχρηστου χαρακτήρα τους  αποτελούν  απαραίτητες προϋποθέσεις  για την προστασία  του περιβάλλοντος ,για την ποιότητα ζωής  των κατοίκων   όλου του λεκανοπεδίου και για  πραγματική οικονομική  ανάπτυξη της περιοχής.

Το πρότυπο «αξιοποίησης» , όπως περιγράφεται στο νόμο 4062/2012 σχετικά με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, είναι  παράδειγμα προς αποφυγή. Πρέπει άμεσα ο εν λόγω νόμος να καταργηθεί και το  πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού να μετατραπεί  σε πάρκο υψηλού πρασίνου  με ήπιες χρήσεις, αθλητικές, πολιτιστικές  και κοινωφελείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έγκαιρα τοποθετήθηκε σχετικά και στη Βουλή, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, εκφράζοντας τη βούληση να ανατραπούν οι λογικές και πολιτικές  ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών και εν προκειμένου της παραλίας του Σαρωνικού».

 

To Γραφείο Τύπου