Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς
23/07/2012

Επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στους απολυμένους του Ρ/Τ σταθμού Alpha στη Θεσσαλονίκη

Τους απολυμένους  του ανταπoκριτικού  γραφείου του Ρ/Τ σταθμού Alpha στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν οι βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αμανατίδης Γιάννης (Α΄ Θεσσαλονίκης), Χαραλαμπίδου Δέσποινα (Α΄ Θεσσαλονίκης) και Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Λίτσας (Β΄ Θεσσαλονίκης-υπεύθυνης της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης)  την Παρασκευή 20/7.

Η διεύθυνση του Ρ/Τ σταθμού Alpha  εντελώς ξαφνικά και αναίτια απέλυσε τους  15 τεχνικούς και 3 δημοσιογράφους, ενώ σε 4 από αυτούς  πρότεινε  ατομικές συμβάσεις εργασίας και σε έναν μετάταξη στην Αθήνα.

Οι βουλευτές καταγγέλλουν την πράξη αυτή  ιδιαίτερα σε έναν σταθμό, που ενώ έχει πανελλαδική εμβέλεια και συχνότητα κλείνει έναν από τους μεγάλους περιφερειακούς σταθμούς του.

Καλούν επίσης  τη διοίκηση του σταθμού να ανακαλέσει τις απολύσεις, ώστε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα της ενημέρωσης, ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπως η Θεσσαλονίκη, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα  υπήρξαν κλεισίματα πολλών γραφείων ενημέρωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και τονίζει ότι και αυτές οι απολύσεις είναι απόρροια των πολιτικών του μνημονίου, που οδηγεί  χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και διαλύει  τις εργασιακές σχέσεις.

 

To Γραφείο Τύπου