Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/07/2012

Δήλωση της Μαίρης Ν. Διακάκη, για την εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας

Η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαίρη Ν.  Διακάκη,μέλος της Ε.Ε.Κ.Ε. για θέματα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε τα εξής:

«Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό, δήλωσε ο κ. Σαμαράς, δικαιολογώντας την  αστυνομική παρέμβαση στην Χαλυβουργία. Εκείνο βέβαια που σκόπιμα παρέλειψε να διευκρινίσει ο πρωθυπουργός των μνημονίων είναι πως, κατά την γνώμη του, το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό μερικές φορές, άλλες όμως δεν είναι. Είναι ιερό για παράδειγμα όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Μάνεση και μιας δράκας απεργοσπαστών στην Χαλυβουργία, αλλά δεν ήταν και τόσο ιερό όταν υπέγραψε το μνημόνιο που δημιούργησε 1.500.000 ανέργους.

Το δικαίωμα στην εργασία είναι όχι μόνο ιερό αλλά και Συνταγματικά κατοχυρωμένο, όπως και το δικαίωμα της απεργίας είναι νομικά κατοχυρωμένο. Αυτό το ιερό και Συνταγματικό δικαίωμα  υποστηρίζουν οι χαλυβουργοί με την απεργία τους εδώ και εννέα μήνες. Κατάφεραν παρά τις διώξεις, τις απειλές, τους εκβιασμούς, να γίνουν το σύμβολο της Ελλάδας που αντέχει και αντιστέκεται, δεν παραιτείται, αγωνίζεται και διεκδικεί. Διεκδικεί το ιερό δικαίωμα στην εργασία.

Με 164 ψήφους υπέρ και μόλις 5 κατά αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους. Είναι ένας αγώνας που αφορά όλους όσους θέλουν να μείνουν όρθιοι και να παλέψουν για την αξιοπρέπεια και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις συμπαράστασης των απεργών της Χαλυβουργίας.»

To Γραφείο Τύπου