Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
09/11/2001

Δήλωση του Ν.Βούτση, υπεύθ.Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για το επεισόδιο με τον Τούρκο πρόσφυγα στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Ισμαήλ Τζεμ

Ο Νίκος Βούτσης, υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το χθεσινό επεισόδιο με τον Τούρκο πρόσφυγα στα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας του Ισμαήλ Τζεμ, τόνισε:

"Προκαλεί κατάπληξη και το δημόσιο αίσθημα η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον Τούρκο πρόσφυγα που διαμαρτυρήθηκε για την κτηνωδία των απεργών πείνας των λευκών κελιών.

Ώστε "υποβαθμίζεται η διεθνής εικόνα της Ελλάδας και αποτελεί ασέβεια για τη χώρα μας" η ειρηνική παρουσία του Τούρκου πρόσφυγα που αντέδρασε με συνθήματα όταν τους αφαίρεσαν τις προκηρύξεις για τα λευκά κελιά; Αιδώς, Αργείοι!

Υπάρχει όριο στο διπλωματικό πρωτόκολλο και την πολιτική εξωραϊσμού που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.

Υπάρχει όριο. Το οποίο δυστυχώς η κυβέρνηση θέλει να αγνοεί, όπως αγνοεί και τα στοιχειώδη που συγκροτούν τη διεθνιστική και ανθρώπινη αλληλεγγύη."

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου