Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/07/2012

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο της ΝΔ

Ο κ.Σαμαράς διάλεξε την επέτειο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας για να διακηρύξει τις προθέσεις μιας δεξιάς και αυταρχικής κυβέρνησης, που θέτει τους πολίτες στο περιθώριο, ενώ απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη. Θα πρέπει όμως να του αναγνωρίσουμε ότι είναι ειλικρινής σε ένα πράγμα: στο ότι η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση σκοπεύει να «τολμήσει» να υλοποιήσει πράγματα που καμία άλλη δεν διανοήθηκε στο παρελθόν.    

Μετατρέποντας την εντολή του ελληνικού λαού για επαναδιαπραγμάτευση σε κουρελόχαρτο που πέταξε στον κάλαθο των δανειστών, ο κ.Σαμαράς έχει το θράσος -ξεπερνώντας ακόμα και τις αντίστοιχες προβλέψεις των μνημονιακών προκατόχων του- να υπόσχεται ότι θα μειώσει την ανεργία στο 10%, ότι θα ανακόψει την ύφεση και - στη “Δευτέρα Παρουσία”- αφού πλήρως ισοπεδωθεί η χώρα, θα επαναδιαπραγματευτεί.   Καμία λέξη για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, για το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, πανεπιστημίων. Η επίδειξη ωμής καταστολής εις βάρος των εργαζομένων στη Χαλυβουργία μετατρέπεται σε κυβερνητικό ορόσημο, το δικαίωμα στην εργασία σε μία ακόμα στρέβλωση από την οποία η χώρα πρέπει να απαλλαγεί.  

Δεν περιμένουμε από τον κ.Σαμαρά και από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνησή του να αντιληφθούν το μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας που συντελείται εις βάρος του λαού μας από τα μνημόνια. Ούτε μπορεί μια κυβέρνηση δεσμευμένη από τα συμφέροντα των δανειστών να υλοποιήσει την παραμικρή αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική προς το συμφέρον της κοινωνίας. Ο ελληνικός λαός μπορεί να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια του για να μην οδηγηθεί αυτή στην καταστροφή.

To Γραφείο Τύπου