Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/07/2012

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, σχετικά με τις κομματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην ιεραρχία των ένοπλων δυνάμεων

Η  παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζαζιά, Γενικού Αρχηγού Επιτελείου Στρατού καθώς και  όσα αναφέρονται στην επιστολή παραίτησής του, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο απαλλαγής της σημερινής τροϊκανής κυβέρνησης από την επιβολή άκρατου κομματισμού και αδιαφανών παρεμβάσεων, ώστε να εξυπηρετηθούν στενές κομματικές επιλογές με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και αδιαφανείς διαδικασίες. Με τις τελευταίες αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις ανοίγει ο δρόμος για την «καθετοποίηση» τέτοιων απαραδέκτων ενεργειών σε όλη την βαθμίδα των ένοπλων δυνάμεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την πάγια πρότασή του για αξιοκρατικές, δημοκρατικές κρίσεις σε όλη την βαθμίδα των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, που θα στηρίζονται σε διακοινοβουλευτικές διαδικασίες, βασισμένες αποκλειστικά στα τυπικά, ουσιαστικά και επιστημονικά προσόντα των κρινόμενων. Ένας τέτοιος δημοκρατικός και διακομματικός κανονισμός, είναι η μόνη ασπίδα ενάντια στο κομματισμό και τα ιδιοτελή συμφέροντα. Η εθνική άμυνα και η ασφάλεια της χώρας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο ρουσφετολογικών κομματικών και πελατειακών διαδικασιών.

To Γραφείο Τύπου