Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
21/11/2001

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας

Με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας κ. Ίον Ιλιέσκου συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος. Στη συνάντηση μετείχαν και οι Νίκός Χουντής, υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ και ο Πάνος Τριγάζης υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Η Ελλάδα και η Ρουμανία μπορεί και πρέπει να είναι στρατηγικοί εταίροι σε μία κοινή πορεία για το κοινωνικό, ειρηνικό και δημοκρατικό μοντέλο μιας ενωμένης Ευρώπης των λαών και των κοινωνιών.

Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες είναι καλές. Θα πρέπει να γίνονται διαρκώς καλύτερες. Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας φίλος και γνώριμος από παλιά με την επίσκεψή του αυτή σήμερα, εύχομαι να ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες ,προκειμένου σε όλα τα επίπεδα, το πολιτιστικό, το οικονομικό, το κοινωνικό και το πολιτικό να αναπτυχθούν κοινές πρωτοβουλίες με θετικά αποτελέσματα.

Η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει τη Ρουμανία στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή Ένωση και στις ευρωπαϊκές δομές και επίσης να αξιοποιήσει η Ελλάδα τον θετικό ρόλο της Ρουμανίας για την ενίσχυση της Διαβαλκανικής συνεργασίας.

Ανάμεσα στις χώρες των Βαλκανίων μπορεί και πρέπει να υπάρξει ένα σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας, ένα μικρό Ελσίνκι και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι κοινά τα συμφέροντα τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ρουμανίας να αντιμετωπίσουν όλες τις συνέπειες οι οποίες απορρέουν από τις αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και των εντάσεων της σύγχρονης περιόδου την οποία διανύουμε.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου