Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/07/2012

Διήμερη επίσκεψη του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Στέφανος Σαμοΐλης: «Το ΕΣΥ καταρρέει»

Διήμερες επαφές του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ με το προσωπικό και τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας – Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις

Δέκτης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας (ΓΝΚ) έγινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, κατά την διήμερη επίσκεψή του στο ίδρυμα την Πέμπτη και την Παρασκευή 26-27/7. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε επαφές με τους ειδικευόμενους γιατρούς (οι οποίοι από τη Δευτέρα 23/7 πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας), με το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΚ και στα Κέντρα Υγείας του Νομού, και επίσης με τον διοικητή του ΓΝΚ Κώστα Γρηγορόπουλο.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης εξέφρασε τη διαπίστωση ότι με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει,, υπογραμμίζοντας ότι το επίπεδο περίθαλψης στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας έχει διατηρηθεί όλα αυτά τα χρόνια σε υψηλά επίπεδα χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων. Επεσήμανε και τις ευθύνες της Διοίκησης του ιδρύματος, την οποία κάλεσε να σταθεί στο πλευρό του προσωπικού και στο ύψος των περιστάσεων, ασκώντας πιέσεις σε κεντρικό επίπεδο για την αναβάθμιση των συνθηκών στο ΓΝΚ.

Οι εκπρόσωποι των ειδικευόμενων γιατρών, εκτός απʼ τα οικονομικά αιτήματα (απλήρωτες εφημερίες), αναφέρθηκαν στο εξαντλητικό ωράριο εργασίας τους και ζήτησαν από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης συναντήθηκε και με το γραμματέα της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ) Νώντα Φαρμάκη, ως εκπρόσωπο των νοσοκομειακών γιατρών,  ο οποίος εξέφρασε ευθέως την άποψη ότι το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας «λειτουργεί στην βαθιά παρανομία», ευρισκόμενο κάτω από τα όρια για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

Την Παρασκευή 27/7, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθη στην Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων, κατά την οποία η Διοίκησή του έδωσε έμφαση στην υπολειτουργία του Νοσοκομείου, σε σημείο αυτό να καθίσταται πλέον επικίνδυνο για τους πολίτες, εξαιτίας της διαρκούς υποστελέχωσής του σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων διεκδικεί εβδομαδιαία ρεπό, σωστή λειτουργία της βάρδιας και κανονικές άδειες, και καθιστά σαφές ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα και να διεκδικηθεί η επίλυσή τους. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι διαφωνούν με την κατάργηση οργανικών θέσεων και κλινών, ενώ διαμαρτύρονται και για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον ενωτικό αγώνα όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου, εκφράζοντας αμέριστη συμπαράσταση. Ενημέρωσε, μάλιστα, ότι θα κάνει σχετική Ερώτηση στη Βουλή, αν και παρατήρησε ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε εντός και εκτός Βουλής, για να αντιμετωπίσουμε μαζικά και ενωτικά την επερχόμενη λαίλαπα», εκτιμώντας, παράλληλα, ότι επιδίωξη της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής είναι η γενικευμένη ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε με νόημα ότι «οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν» και σημείωσε ότι ζητούμενα είναι η συμμετοχική δημοκρατία και οι ανοιχτές διαδικασίες, μη παραλείποντας να υπογραμμίσει ότι η Υγεία, όπως και η Παιδεία πρέπει να διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Τέλος, δεσμεύτηκε για επικείμενη παρέμβαση του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Υγείας, προκειμένου να διεξαχθεί ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, ενώ ενημέρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση Νόμου για την Υγεία.

To Γραφείο Τύπου