Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/07/2012

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Στρατούλη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ με την δημοσιογράφο Κατ.Ακριβοπούλου

Ο Δημήτρης Στρατούλης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Β΄ Αθηνών και υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου για το νέο πακέτο μνημονιακών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση,  τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τα μέτρα τα οποία ετοιμάζει η κυβέρνηση για σφαγιασμό μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, καθώς και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας οδηγούν σε γενοκτονία τα λαϊκά νοικοκυριά και ρίχνουν στον κοινωνικό καιάδα τα ΑμεΑ και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) που στηρίζουν τη μνημονιακή κυβέρνηση, παρά τις, θεατρικού τύπου, δήθεν εσωτερικές διαφωνίες τους, έχουν συμφωνήσει στην επιτάχυνση των μνημονιακών αντικοινωνικών μέτρων και απλά αναζητούν το επικοινωνιακό χρυσόχαρτο με το οποίο θα τα συσκευάσουν. 

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου- Κουβέλη, με την πλήρη υποταγή της στην τρόϊκα σπέρνει μνημονιακούς ανέμους. Είναι σίγουρο ότι θα θερίσει κοινωνικές και πολιτικές θύελλες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αγωνίζεται να μην περάσουν τα νέα ανθρωποκτόνα μέτρα, ασκεί σκληρό κοινοβουλευτικό έλεγχο στην κυβερνητική πολιτική, καταθέτει προτάσεις νόμου για την κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων και στηρίζει τους αγώνες του λαού για την ανατροπή αυτών των βάρβαρων πολιτικών και για την ίδια την επιβίωσή του». 

To Γραφείο Τύπου