Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
04/12/2001

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ για το γκάλοπ της Metron Analysis και για το θέμα της ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ και μαγειρείων του στρατού

Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος με τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ Κ. Σκανδαλίδη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε:

Για το γκάλοπ της Metron Analysis

Τον ΣΥΝ τον απασχολούν τα προβλήματα. Τα προβλήματα της κοινωνίας, τα προβλήματα του πολιτικού συστήματος. Θέλουμε λοιπόν η παρέμβασή μας να γίνεται στο όνομα των προβλημάτων με θέσεις για αυτά τα προβλήματα και με πρωτοβουλίες οι οποίες θα μας φέρνουν ολοένα και πιο κοντά εκεί που υπάρχουν ανοιχτά τα μεγάλα ελλείμματα, το κοινωνικό έλλειμμα, το έλλειμμα αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, το έλλειμμα σύγκλισης, πραγματικής σύγκλισης της χώρας ,με την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

Αρκετά μιλάμε για την πολιτική πραγματικότητα με όρους μουσικής, χορού, ενδυματολογίας, ακόμα και μαγειρικής. Καλό είναι να αρχίσουμε να μιλάμε με όρους πολιτικής για την πολιτική. Με ιδέες, θέσεις, προτάσεις και αγώνες για να λυθούν τα προβλήματα.

Αυτό μας απασχολεί και επισημαίνουμε ότι ο κόσμος εκτιμά την καθαρότητα της γραμμής και τη συνέχεια της παρέμβασης του ΣΥΝ και μας δείχνει τη διάθεσή του να μας στηρίξει αποφασιστικά έτσι ώστε ούτε η πόλωση ούτε η δικομματική έξαψη να αποτελεί για μας κίνδυνο. Δεν είναι εφησυχαστικό για μας το κλίμα που υπάρχει.

Αισιοδοξούμε για πολύ καλύτερες προοπτικές. Θα συνεχίσουμε λοιπόν αγωνιζόμενοι για να δώσουμε απάντηση στα μεγάλα προβλήματα και να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη ενίσχυση στον ΣΥΝ.

Ιδιωτικοποίηση των Κ.Ψ.Μ. και των μαγειρείων στο στρατό

Οι διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται στην οικονομία σαφώς δεν μπορεί να ταυτίζονται με την ιδιωτικοποίηση των Κ.Ψ.Μ. στο στρατό. Την αποφασιστικότητα και την τόλμη κάθε κυβέρνηση πρέπει να την δείχνει για να προωθεί τις σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές.

Αυτά τα οποία συνέβησαν με την ΑΧΟΝ τόσο στην Ολυμπιακή όσο και στο Χρηματιστήριο, δείχνουν ότι η κυβέρνηση ούτε φερέγγυες διαδικασίες έχει ούτε διαφανείς χειρισμούς κάνει ούτε πολύ περισσότερο ωφέλιμους για το εθνικό συμφέρον και την δημόσια οικονομία προσανατολισμούς έχει.

Κάποτε λοιπόν να μιλήσουμε επί της ουσίας: Διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα δεν είναι οι εκχωρήσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας. Και όλοι εκείνοι που διαπλέκονται εκάστοτε με τη διακυβέρνηση της χώρας και θεωρούν ότι κρίσιμοι τομείς της δημόσιας οικονομίας είναι τιμάρια για διανομή και απόκτηση, θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου διαρκώς θα φωνάζει για πλαίσιο υγιούς ανταγωνισμού.

Και επιτέλους, η κυβέρνηση, αλήθεια, γιατί δεν τολμάει; Να φτιάξει την Εθνική Επιτροπή Ανταγωνισμού. Την έχουμε ζητήσει κατ΄ επανάληψη. Υπάρχει σε άλλες χώρες. Είναι βασικό εργαλείο προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Εδώ λοιπόν και τώρα, κατά την προσφιλή ορολογία των στελεχών της κυβέρνησης, εμείς τους λέμε, κάντε Εθνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, για να ελέγχει όλες αυτές τις διαδικασίες με τις οποίες σήμερα παίζεται χοντρό παιχνίδι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου