Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
31/07/2012

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δ.Τσουκαλά, προς τους Υπουργούς Δημόσιας τάξης και Προστασίας του Πολίτη - Ναυτιλίας και Αιγαίου με θέμα: χορήγηση εκλογικού επιδόματος

Σύμφωνα με  Υπουργική απόφαση,  εγκρίθηκε η χορήγηση εκλογικού επιδόματος στα σώματα ασφαλείας για τις εκλογές  της 6ης Μαίου και της 17ης Ιουνίου 2012. Επίδομα που είχε τη μορφή φιλοδωρήματος μιας και δεν ανταποκρίνεται στην υπερεργασία που παρασχέθηκε από τους εργαζόμενους για την διεξαγωγή αυτών των  εκλογών.  Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί  στον μεν  προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος κανένα επίδομα και απο τις δυο εκλογικες διαδικασιες στη δε  ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σωμα έχει καταβληθει μόνο το επίδομα για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ήδη η ΠΟΕΥΠΣ προέβη σε εξώδικο για τη μη καταβολή του επιδόματος αυτού στους εργαζόμενους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση των Ελλήνων Πυροσβεστών  είναι έντονη, όπως έντονος είναι και ο προβληματισμός για το ποιος θα λύσει τα μεγάλα ζητήματα του Πυροσβεστικού Σώματος,  όταν για  ένα  τόσο απλό διαδικαστικό θέμα υπάρχει τέτοια κωλυσιεργία.

Θεωρούμε άδικο και απαξιωτικό για τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας  που σε μια εποχή με τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, και ενώ  δίνουν καθημερινά τη ζωή τους για την προάσπιση  της ζωής και της  περιουσίας των πολιτών αλλα και για την προστασία του περιβάλλοντος, να μην τηρούνται βασικές υποχρεώσεις της πολιτείας απεναντί τους, όπως αυτή της καταβολής του εκλογικού επιδόματος.

 

Ερωτούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Για ποιους λόγους δεν έχει καταβληθεί ακόμα το εκλογικό επίδομα για τις εκλογές της 6ης Μαίου στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και πότε θα καταβληθεί:

2. Γιατί δεν έχει καταβληθεί ακόμα το εκλογικό επίδομα για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, και πότε αυτό θα καταβληθεί;

 

Ο ερώτων βουλευτής

Δημήτριος Β. Τσουκαλάς