Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
05/12/2001

Με αφορμή τη λήξη του Διεθνούς Ετους Εθελοντών

Ο εθελοντισμός ήταν στοιχείο συνοχής των κοινωνιών στο παρελθόν. Τι είναι όμως στο παρόν; Οι εθελοντικές οργανώσεις και ο ρόλος τους στη σημερινή κοινωνία είναι ένα μεγάλο ερώτημα, που δεν συναρτάται αναγκαία με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Είναι όμως στοιχείο μιας νέας στράτευση για την προσφορά σε ευαίσθητους τομείς της κοινωνίας, του πολιτισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ποια είναι η στρατηγική που πρέπει να υιοθετήσει η πολιτεία ώστε ο εθελοντισμός να βρει πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης στην ελληνική κοινωνία, έξω από στενές διαχειριστικές αντιλήψεις και κομματικούς εγκλωβισμούς; Με ποιους τρόπους οι ίδιες οι εθελοντικές ΜΚΟ θα αρθρώσουν το δικό τους λόγο σε ζητήματα που αφορούν το χώρο δράση τους;

Η απάντηση σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα πρέπει να προκύψει από έναν ευρύ διάλογο μεταξύ των οργανώσεων με τους φορείς της πολιτικής. Ο ΣΥΝ για να συμβάλει σε αυτόν τον προβληματισμό παίρνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων και συζητήσεων για τον εθελοντισμό με τη συμμετοχή εθελοντικών ΜΚΟ και εθελοντών πολιτών.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου