Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
01/08/2012

Απουσία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ Κερατέας και Λαυρίου - Ερώτηση Γ.Πάντζα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τον Υπουργό Υγείας

Στο τοπικό παράρτημα ΕΟΠΥΥ (πρώιν Ι.Κ.Α.) της Δημοτικής ενότητας Κερατέας και το αντίστοιχο της Δημοτικής ενότητας Λαυρίου, δεν έχει τεθεί σε λειτουργία το πλήροφοριακό σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Το πρόβλημα είναι καθαρά τεχνικό, καθώς όπως προέκυψε μετά από επίσκεψη των τεχνικών υπηρεσιών του Ι.Κ.Α και του Ο.Τ.Ε, υπάρχουν αντικειμενικές τεχνικές δυσκολίες οι οποίες πρέπει να ξεπεραστούν.

Ως εκ τούτου, οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ Κερατέας και Λαυρίου δεν είναι σε θέση να συνταγογραφήσουν ή να δώσουν παραπεμπτικά ηλεκτρονικά, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος.

Σύμφωνα όμως με την υπʼ αριθμόν ΔΥΓ3(α) οικ. ΓΥ/148/12 (ΦΕΚ545Βʼ) υπουργική απόφαση, κάθε καταχώρηση μη ηλεκτρονικής συνταγής χρεώνεται με (1) ευρώ, το οποίο αφαιρείται από την μισθοδοσία του ιατρού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ σε βάθος χρόνου να αδυνατούν να συνταγογραφούν μη ηλεκτρονικά.

 Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ο Ερωτών Βουλευτής     

Πάντζας Γεώργιος