Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
05/12/2001

Οι κοινωνικές οργανώσεις αντιστέκονται στην απάθεια, τον ρατσισμό, στην κυβερνητική καταστολή έναντι των μεταναστών και των προσφύγων του πολέμου.

Η κυβέρνηση του κ.Σημίτη μεθοδεύει νέα μέτρα καταστολής και αστυνομικής βίας για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες του πολέμου. Στην κυβερνητική σύσκεψη ο Πρωθυπουργός εισηγήθηκε νέα μέτρα εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων, μετά και από συνάντηση του κ.Σημίτη με τον Βέλγο ομόλογό του κ. Γ.Φερχόφσταντ,

Η κυβέρνηση αντί για θετικά μέτρα ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, αντί για φιλοξενία και σεβασμό των διεθνών κανόνων για την απόδοση της ιδιότητας του πολιτικού πρόσφυγα στα τραγικά θύματα του πολέμου, ενός πολέμου που και η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει και διευκολύνει, στέλνει τις κανονιοφόρους για επαναπροωθήσεις, Οργανώνει την αστυνομική βία εναντίον των μεταναστών, των προσφύγων και των μειονοτήτων. Οπλίζει με την ανοχή της τους δολοφόνους του Γκεμτιάν Τσελίκου και του Μαρίνου Χριστόπουλου. Συνηγορεί δυστυχώς στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης για την μετατροπή της Ευρώπης σε φρούριο απέναντι στους δυστυχισμένους της γης, συνεργεί σε νέους τρομονόμους εναντίον των πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Σ' αυτό το ζοφερό κλίμα η κοινωνία των πολιτών στη Ζάκυνθο και στην Αθήνα, στην Κρήτη και στην Καλαμάτα δείχνει το παράδειγμα αλληλεγγύης, την ανάγκη για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Δείχνει έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο και την εφαρμογή εναλλακτικών πολιτικών για μια κοινωνία στην Ελλάδα και την Ευρώπη ανοικτή, ανεκτική και επί της ουσίας πολυπολιτισμική.

Ο Συνασπισμός είναι αλληλέγγυος με την κοινωνία που αντιστέκεται και διεκδικεί.

Ο ΣΥΝ δηλώνει:

Την συμμετοχή στη διαδήλωση διαμαρτυρίας των μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια.

Την υποστήριξη της συναυλίας αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Πεδίο του Αρεως.

Τμήμα Δικαιωμάτων