Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
08/12/2001

Περιοδεία και συνέντευξη Τύπου του Ν.Κωνσταντόπουλου στη Λευκάδα

Περιοδεία στη Λευκάδα πραγματοποίησε το Σάββατο, 8/12, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν.Κωνσταντόπουλος. Συναντήθηκε με τους φορείς του νησιού και ενημερώθηκε για τα προβλήματα ανάπτυξης και απασχόλήσης στο νησί. Σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:

Για τον Ρωσοαμερικανικό ανταγωνισμό αγοράς όπλων

Ως Έλληνας πολίτης ενοχλήθηκα βλέποντας τη χώρα να μετατρέπεται σε μεγάλο παζάρι όπλων.

Η αμερικανορωσική αντιδικία για το ποιος θα μας γράψει στο πελατολόγιο της πολεμικής βιομηχανίας του κυριάρχησε, αντί να προβληθούν οι στρατηγικές προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, για το Κυπριακό, το Μεσανατολικό, τα Βαλκάνια.

Η κυβέρνηση όφειλε να προστατεύσει τη χώρα από αυτήν την εικόνα του διαθέσιμου πελάτη που καλείται να διαλέξει ανάμεσα στους διαλαλητές των όπλων.

Ο ρόλός της Ελλάδας αποκτά κύρος και σεβασμό με πολιτικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη και τη μείωση των εξοπλισμών και όχι με αγώνα δρόμου στην κούρσα των εξοπλισμών.

Σε περίοδο όπως η σημερινή γράφουν ιστορία οι ηγέτες ακόμα και μικρών χωρών όπως η Ελλάδα όταν παίρνούν μεγάλες πρωτοβουλίες για τη σταθερότητα και την ειρήνη. Να θυμίσω την πρωτοβουλία των έξι

Για τα προβλήματα των αγροτών

Ο κ. Σημίτης, απαντώντας σε ερώτησή μου στη Βουλή, υποστήριξε ότι ο αγροτικός τομέας βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι αγρότες φωνάζουν γιατί έφτασαν σε οριακό σημείο εξάντλησης. Ο κ. Πρωθυπουργός, αντικρούοντας την κριτική του ΣΥΝ για την έλλειψη αγροτικής πολιτικής και την εγκατάλειψη των αγροτών στην τύχη τους, υποστήριξε ότι φωνάζουν εκείνοι που θέλουν να προστατεύσουν με παράνομο τρόπο άνομα συμφέροντα. Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ μετέχει στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Οι αγρότες, όμως, διαμαρτύρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής, όχι γιατί τους παρακινούν κυκλώματα συμφερόντων, αλλά γιατί τους εξαναγκάζουν τα προβλήματα της ζωής τους και η περιφρόνηση των μόχθων τους.

Ποιος κοροϊδεύει ποιόν. Ο κ. Πρωθυπουργός που μιλάει για κυκλώματα συμφερόντων ή ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ που μιλάει για δίκαιες κινητοποιήσεις και υπαρκτά προβλήματα. Και οι δύο προκαλούν τους αγρότες.

Για την εικόνα της κυβέρνησης

Και μετά το Συνέδριο και μετά τον ανασχηματισμό το πολιτικό κλίμα παραμένει βαρύ.

Ο κ. Σημίτης και η κυβέρνηση του επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους. Ψάχνονται και ψάχνουν για τη χαμένη αξιοπιστία και την έλλειψη κοινωνικής αποδοχής της πολιτικής τους. ʼλλα κυβερνητικά στελέχη εκθειάζουν την κυβερνητική πολιτική και άλλα την κατακρίνουν, οι υπουργοί στα πιο σοβαρά υπουργεία παίρνουν τις αποστάσεις τους και ενδιαφέρονται για την προσωπική τους στρατηγική, οι αλλαγές και οι τοποθετήσεις υπουργών παίρνουν το χαρακτήρα «μετακίνησης πληθυσμών» ενώ δεν λείπουν και οι σοβαροί υπαινιγμοί για θέματα διαφάνειας και διαπλοκής, όπως στα ζητήματα της Ολυμπιακής, της απελευθέρωσης των αγορών ενέργειας και τηλεπικοινωνιών και εκποιήσεων δημόσιας περιουσίας.

Η κυβέρνηση δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο να αυξήσει τα ποσοστά της πόλωσης και λιγότερο να αυξήσει τους δείκτες αξιοπιστίας και νομιμοποίησης της πολιτικής της, η οποία διαρκώς απομακρύνεται απ’ τις ανάγκες της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου