Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/08/2012

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μ. ΔΙΑΚΑΚΗ στη συνάντηση της ΟΑΣΝΗ για ΑΤΕ

Στη συνάντηση των φορέων που διοργάνωσε το Δ.Σ. της ΟΑΣΝΗ, με θέμα: «το ξεπούλημα της ΑΤΕ στους ιδιώτες τραπεζίτες και την υποθηκευμένη γη των αγροτών στο έλεος των Τροϊκανών», παραβρέθηκε χθες, Κυριακή 05.08.12, η βουλευτής Ηρακλείου του  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαίρη Διακάκη. 

Η βουλευτής εξέφρασε την συμπαράσταση και των δύο βουλευτών του νομού και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων της ΑΤΕ και των αγροτών ενάντια στο ξεπούλημα της ΑΤΕ. 

Στην παρέμβασή της τόνισε: «Εν μία νυκτή ξεπούλησαν την μοναδική τράπεζα που ελέγχετω κατά 97% από το Ελληνικό δημόσιο. Ξεπούλησαν όλη την αγροτική οικονομία και ουσιαστικά στέλνουν τους εργαζόμενους στο σπίτι τους, αφού οι ασάφειες περί επαναπροσλήψεων με αόρατες προσφορές από την Τρ. Πειραιώς, πάνε και έρχονται. Οι αγρότες βρίσκονται έρμαια του κάθε κ. Σάλα, με υποθήκη της γης τους και όλης της αγροτικής οικονομίας, σε μια ιδιωτική τράπεζα που σε λίγο θα υποχρεώνει τους αγρότες να καλλιεργούν προϊόντα της αρεσκείας τους ακόμα και μεταλλαγμένα.»

Επίσης δήλωσε ότι «θα συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός εθνικού ανταγωνιστικού-κοινωνικού-μετώπου για να ματαιωθεί η εκποίηση της Αγροτικής Τράπεζας η οποία υποθηκεύει το μέλλον της αγροτικής οικονομίας. Θα αγωνισθούμε για αυτό και ο αγώνας μας θα είναι για να αναβαθμισθεί η Αγροτική Τράπεζα, να γίνει πιο αποτελεσματική και να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο ώστε να ανασυγκροτηθεί η αγροτική παραγωγή στη χώρα μας».

To Γραφείο Τύπου