Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/08/2012

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στον «Αlpha 98,9»

Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Αlpha 98,9» (Νικόλτσιου - Δουράκης), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Για τα νέα μέτρα

Το μίγμα των νέων μέτρων είναι κραυγαλέα άδικο, αποδεδειγμένα αναποτελεσματικό, είναι η ίδια συνταγή που εφαρμόζεται επί 2,5 χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα , θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ύφεση που θα συνεχιστεί και το 2013-2014 και θα επιτείνει το φαύλο κύκλο του δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Η φαύλος κύκλος μέτρα – ύφεση – δημοσιονομικές αποκλίσεις- νέα μέτρα!

Αποκαλύπτεται με τις δηλώσεις Ρουμελιώτη δύο χρόνια μετά ότι εξ αρχής το ΔΝΤ θεωρούσε αποτυχημένη τη συνταγή που εφαρμόστηκε στις πλάτες του ελληνικού λαού και της Ελληνικής οικονομίας. Ο καυγάς μεταξύ το περιβάλλοντος Παπανδρέου και του κυρίου Ρουμελιώτη είναι καυγάς συνυπεύθυνων γιατί και ο κ. Παπανδρέου δεν έχει απαντήσει γιατί δέχτηκε αυτό το πακέτο απορρίπτοντας ιδέες και προτάσεις να διεκδικήσει τότε κούρεμα, πριν το πρώτο μνημόνιο, μικρότερο επιτόκιο και μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής αλλά και ο κ .Ρουμελιώτης έχει τεράστιες ευθύνες γιατί αυτά τα θυμήθηκε αργά και τότε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ έλεγε άλλα.

Για τις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις

Είμαστε αντίθετοι με το γενικό πωλητήριο διότι ο δημόσιος- κρατικός τομέας στην Ελλάδα είναι ήδη ο μικρότερος στην ευρωζώνη , δεν έχουμε μεγάλο δημόσιο τομέα, το ζήτημα είναι να αλλάξουμε την λειτουργία του και όχι να τον ξεπουλήσουμε, να γίνει αποτελεσματικότερος, να φύγει από μέσα η κομματικοποίηση, η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και επιπλέον αυτή τη στιγμή είναι πολύ χαμηλές οι αποτιμήσεις και στο χρηματιστήριο και στην αγορά ακινήτων.

Κάνουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση με εναλλακτικές προτάσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει αντιπολίτευση με το βάρος που μας δίνει το 27%  όχι μόνο με κριτική αλλά και με εναλλακτικές προτάσεις. Ως ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που η κυβέρνηση με τη στάση της μας δίνει τα περιθώρια να κάνουμε πολύ σκληρή αντιπολίτευση γιατί εγκαταλείπει πάρα πολύ γρήγορα τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Δεν ενδιαφερόμαστε να κάνουμε  μια αντιπολίτευση «γιουρουσιού» ή «ώριμου φρούτου» ή μια αντιπολίτευση εντυπώσεων όπως μερικοί άδικα αλλά σκόπιμα μας κατηγορούν. Μέσα στα πλαίσια της αντιπολίτευσης που κάνουμε καταθέτουμε  εναλλακτικές προτάσεις και κάνουμε εντατική προετοιμασία για να είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβερνητικής εναλλακτικής λύσης.

To Γραφείο Τύπου