Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/08/2012

Σχόλιο του γραφείου Τύπου για την εργασιακή εφεδρεία και τα μέτρα

Αυτό που αποδεικνύεται καθημερινά είναι ότι  «το μνημόνιο δεν βγαίνει» και ότι αποτελεί ένα τεράστιο πρόγραμμα ύφεσης με διαλυτικές επιπτώσεις για την κοινωνία. Η ακραία πολιτική λιτότητας επιφέρει περισσότερη λιτότητα και καθόλου νοικοκύρεμα στα δημοσιονομικά με αποτέλεσμα καινούρια και περισσότερα μέτρα να είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης.  Η επαναφορά δε του θέματος της εργασιακής εφεδρείας για τους δημοσίους υπαλλήλους έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των αντικοινωνικών πολιτικών  της κυβέρνησης που επιτίθεται με κάθε τρόπο στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ειδικότερα, το αντεργατικό και αντισυνταγματικό μέτρο της εφεδρείας θα οδηγήσει σε απολύσεις χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων, ενώ σε συνδυασμό με τις ισοπεδωτικές μειώσεις των δαπανών και τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο την παροχή δημόσιων υπηρεσιών προς τους πολίτες. 

Ο αναγκαίος επανασχεδιασμός του δημόσιου τομέα, που θα βοηθήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και θα ανατάξει την οικονομία, δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την καταστροφική και ανάλγητη πολιτική του  μνημονίου που προωθεί τις μαζικές απολύσεις, τις περικοπές και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.

To Γραφείο Τύπου