Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
16/12/2001

Με αφορμή τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στο Λάακεν, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα του λεγόμενου Ευρωστρατού που συμφωνήθηκε στο Λάακεν, χωρίς τις πολιτικές προϋποθέσεις ελέγχου της δράσης του και χωρίς την αποσαφήνιση της σχέσης Ευρωστρατού και νατοϊκών χωρών δεν δικαιολογεί την πρωθυπουργική ικανοποίηση. Ο κ. Σημίτης επιχαίρει γιατί αποφύγαμε τα χειρότερα, αναβάλλοντας τις σχετικές αποφάσεις. Δεν μπαίνει, όμως, στον κόπο να αναλάβει τις ευθύνες του και να εξηγήσει γιατί οδηγηθήκαμε στις ανησυχητικές αυτές εξελίξεις.

Η μετάθεση της σχετικής συζήτησης στην επόμενη προεδρία δεν αλλάζει το πλαίσιο πιέσεων που θα συνεχιστούν, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης Σημίτη στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα η από "το παράθυρο" ελληνική στρατιωτική συμμετοχή στο Αφγανιστάν ανατρέπει την κυβερνητική δήλωση για μη εμπλοκή της χώρας σε αυτές τις αποστολές και είναι αντίθετη με τις διαθέσεις του ελληνικού λαού.

Ο ΣΥΝ χαιρετίζει τις μεγάλες διαδηλώσεις των Βρυξελλών που διατράνωσαν για άλλη μια φορά την αντιπολεμική θέληση, αλλά και την απαίτηση για μια Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης των εργαζομένων, της νεολαίας και των κοινωνικών κινημάτων της Ευρώπης.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου