Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
17/12/2001

Η επικείμενη έλευση του EURO

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, αναφερόμενος στην επικείμενη έλευση του ΕΥΡΩ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η τελική ευθεία για την έλευση του ΕΥΡΩ συνοδεύεται από ένα σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης των πολιτών καθώς και από την έξαρση φαινομένων κερδοσκοπίας στην αγορά. Με στρογγυλοποιήσεις προς τα επάνω και ανατιμήσεις λίγο πριν από την μετατροπή, στις οποίες μετέχουν ενεργά και ορισμένες δημόσιες επιχειρήσεις, παρατηρείται ευρεία εκμετάλλευση του ελλείμματος ενημέρωσης και ελέγχων. Λίγες ημέρες πριν από μια σημαντική αλλαγή δημιουργούνται κίνδυνοι για ένα ανατιμητικό σοκ, εν μέσω σύγχυσης με δυσμενείς επιπτώσεις στον πληθωρισμό και το λαϊκό εισόδημα.

Η σπουδή του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Τσοχατζόπουλου να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενεργοποίησης "μαύρης λίστας" για τους κερδοσκοπούντες -σε αντίθεση με τις αρχικές δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού κ.Θεοδώρου- διευκολύνει την ανάπτυξη κερδοσκοπικών πρακτικών που επωφελούνται και από το εορταστικό κλίμα των ημερών.

Ο Συνασπισμός θεωρεί ανεπαρκείς τις καθησυχαστικές κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί επαρκών ελέγχων και προτείνει:

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου