Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
18/12/2001

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλου για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους καταναλωτικών οργανώσεων για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες, τόνισε:

Αρκεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα για να αναδειχθεί η ακραία ανασφάλεια του ΄Ελληνα πολίτη. Ανασφάλεια η οποία προκύπτει από τη δραματική έλλειψη υποδομών, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, από την παραλυτική γραφειοκρατία, από τις λαθεμένες επιλογές στην προώθηση και την υλοποίηση έργων και από την συστηματική υποβάθμιση της περιφέρειας, της περιφερειακής ανάπτυξης.

Και σ' άλλες χώρες επισυμβαίνουν ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά δεν παρατηρείται αυτό το φαινόμενο του στρουθοκαμηλισμού της κυβέρνησης που τα φορτώνει όλα στον κακό καιρό και βρίσκει άλλοθι για να συγκαλύπτει τις πολιτικές της ευθύνες.

Τα δραματικά γεγονότα στο Διακονιάρη της Πάτρας και στο τρένο που αποκλείστηκε στο Διδυμότειχο δείχνουν χώρα ανοχύρωτη και ανυπεράσπιστη. Δίνουν εικόνα μιας κοινωνίας όπου τα πάντα, εάν υπερβούν ένα όριο, παραλύουν την καθημερινή ζωή, παραλύουν την οικονομία, διαλύουν την κοινωνία. Εκείνο που χρειάζεται είναι επιτέλους η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να δώσει εξηγήσεις και να μην αφήσει να σέρνονται από δεκαετία σε δεκαετία και από περίοδο σε περίοδο τα ίδια προβλήματα που ταλαιπωρούν την καθημερινότητα της ζωής ολόκληρου του ελληνικού λαού. Είναι μεγάλες οι πολιτικές ευθύνες και ακριβώς γιατί είναι τραγικές οι συνέπειες, όλοι οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να είναι περισσότερο σοβαροί και περισσότερο συγκρατημένοι.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου