Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
21/12/2001

Η ρύθμιση των σχέσεων πανεπιστημιακών γιατρών και ΕΣΥπαρέμεινε στο αναχρονιστικό και αποικιοκρατικό καθεστώς που προϋπήρχε

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ

Αποδείχτηκε και πάλι η ανακολουθία λόγων και πράξεων του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης. Στο θέμα των πανεπιστημιακών γιατρών τα ζητούσε όλα και στο τέλος τα πήρε όλα πίσω.

Η ρύθμιση των σχέσεων πανεπιστημιακών και ΕΣΥ παρέμεινε στο αναχρονιστικό και αποικιοκρατικό καθεστώς που προϋπήρχε.

Έχουμε την υποχρέωση να τονίσουμε στην κυβέρνηση ότι η υποχρηματοδότηση και η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του δημόσιου τομέα Υγείας-Πρόνοιας, όπως και τα εδραιωμένα διαπλεκόμενα συμφέροντα θα εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες.

Ο ΣΥΝ επιμένει για:

Αλλαγή κεντρικών πολιτικών επιλογών

Χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα Υγείας- Πρόνοιας

Οικοδόμηση ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ριζική ανατροπή του σημερινού έντονα θεραπευτικού προτύπου, με προαγωγή της υγείας και δημόσιες δραστηριότητες υγείας σε όλούς τους τομείς παραγωγής και κατανάλωσης της χώρας.

Θεωρούμε ότι και οι πολίτες πρέπει να ασκήσουν τη δική τους ευθύνη και το δικαίωμα, συμβάλλοντας στην κατάργηση στην πράξη της απόφασης για λειτουργία ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία. Πρόκειται για υπηρεσία υγείας που δικαιούνται δωρεάν.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις και σε μέτρα αναβάθμισης των δημόσιων νοσοκομείων, όπως είναι η απογευματινή λειτουργία μονάδων υψηλής τεχνολογίας, χειρουργείων και τμημάτων επειγόντων περιστατικών.

Καλούμε τέλος τους ίδιους τους εργαζόμενους στους χώρους της Υγείας - Πρόνοιας, με τους συλλογικούς τους αγώνες και την προσωπική τους στάση να αντιπαλέψουν την εμπορευματοποίηση της υγείας.

Τμήμα Υγείας