Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
07/01/2000

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΝ στην σεισμόπληκτη περιοχή των Ανω Λιοσίων

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Θ.Λεβέντης Νομαρχιακός Σύμβουλος Δυτ.Αττικής, μέλος της ΚΠΕ, επισκέφθηκαν σήμερα τη σεισμόπληκτη περιοχή των Ανω Λιοσίων.

Συναντήθηκαν με το δήμαρχο Ανω Λιοσίων και αφού συζήτησαν για τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων, περιόδευσαν σε καταυλισμούς, όπου ο Πρόεδρος του ΣΥΝ μοίρασε στα παιδιά των σεισμοπλήκτων παιδικά βιβλία.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Tα προβλήματα που δημιούργησαν οι σεισμοί εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά. Χρειάζονται ένα διαρκές ενδιαφέρον. Να μην ξεχαστούν οι άνθρωποι. Να μην αφεθούν στην τύχη τους. Οι περιοχές που χτυπήθηκαν να σταθούν στα πόδια τους. Να αποκατασταθεί μέσα στο 2000 ο οικιστικός ιστός, ο εμπορικός ιστός, να στηριχτεί η προοπτική όλων των περιοχών. Εκείνο το οποίο μας ενδιαφέρει είναι να προωθηθούν γρήγορα και με αποτελεσματικό τρόπο οι διαδικασίες ανακατασκευών και ανάπλασης των περιοχών.

Εχουν γίνει βήματα, αλλά ας μην ωραιοποιούμε την πραγματικότητα. Τώρα είναι τα δύσκολα μπροστά στους ανθρώπους που χτυπήθηκαν από τον σεισμό. Εδώ θα κριθούν οι πάντες, και η κυβέρνηση και τα κόμματα και η αυτοδιοίκηση και η κοινωνία. Χρειάζεται λοιπόν με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη να είναι διαρκής, το ενδιαφέρον να είναι ειλικρινές. Η χρηματοδότηση ουσιαστική και αποτελεσματική. Γιατί μετά από το πρώτο εξάμηνο αρχίζουν και φαίνονται οι πραγματικές ανατροπές που έχουν προκληθεί τόσο στην ψυχολογία των κατοίκων όσο και στην κοινωνική πραγματικότητα των περιοχών που χτυπήθηκαν.

Είμαστε εδώ από την πλευρά του ΣΥΝ για να συνεχίσουμε με το ίδιο ενδιαφέρον που δείξαμε από την πρώτη στιγμή. Και θα το διατηρήσουμε με συνέπεια μέχρι τέλους, μέχρις ότου, εντός του 2000 αποκατασταθούν οι ρυθμοί της ζωής με βεβαιότητα και ασφάλεια, στηριχτεί ο πολίτης στην απασχόλησή του και εξασφαλιστεί η προοπτική της ζωής των παιδιών, αλλά και των μεγαλύτερων".

Για τις πρόωρες εκλογές

"Η κυβέρνηση παίζει την προεκλογική κολοκυθιά. Και πρέπει να σταματήσει αυτή τη νοοτροπία, πρέπει να σταματήσει αυτό το παιχνίδι. Εχει ευθύνη η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει με τρόπο δεσμευτικό και τον χρόνο των εκλογών αλλά και τη διαδικασία προς τις εκλογές. Και το πότε και το πώς. Και αυτό οφείλει να το κάνει πολύ περισσότερο γιατί αυτή έχει την ευχέρεια και την πρωτοβουλία των κινήσεων για την προκήρυξη των εκλογών. Αυτό το παιχνίδι μιας εκλογολογίας που στα λόγια "βλάπτει", αλλά στην πράξη είναι επιθυμητή, η κυβέρνηση οφείλει να το σταματήσει κάποτε".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου