Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/08/2012

Συνέντευξη του Δ.Στρατούλη στο ραδιόφωνο της ΕΤ-3

Ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας και υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπ. Εργασίας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΤ-3 (κ. Ρενιέρη) ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: 

Η ΝΔ προκειμένου να αποφύγει τη συζήτηση , την αντιπαράθεση και τη σκληρή κριτική για το νέο πακέτο βάρβαρων αντικοινωνικών μέτρων, που ετοιμάζεται να προωθήσει μαζί με τους κυβερνητικούς συνεταίρους της (ΠΑΣΟΚ-ΔΗ.ΜΑΡ.) κάνει συνεχείς, άθλιους επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διαστρεβλώνοντας με άθλιο τρόπο, όπως κάνει πάντα, τις θέσεις του αλλά και τοποθετήσεις στελεχών του. Προσπαθεί, ανεπιτυχώς, με άγαρμπο πολιτικά τρόπο να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την άτακτη χρεωκοπία της χώρας, στην οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια η επιμονή της, παρά τις αντίθετες προεκλογικές δεσμεύσεις της, για τη συνέχιση των Μνημονίων και την προώθηση νέων ανθρωποκτόνων  μέτρων.

Ταυτόχρονα, ΝΔ και κυβέρνηση προσπαθούν να περιτυλίξουν με επικοινωνιακό χρυσόχαρτο τα νέα σκληρά μέτρα εμφανίζοντας ως μεγάλη τους διαπραγματευτική επιτυχία ενδεχόμενη επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή, των μνημονίων, κατά δύο χρόνια. 

Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο χρόνος εφαρμογής των Μνημονίων αλλά το ίδιο το κατεδαφιστικό για την οικονομία και την κοινωνία περιεχόμενό τους. Το πρόβλημα επίσης δεν είναι η συχνότητα των δόσεων αλλά το ίδιο το «φάρμακο» των Μνημονίων, που αποδείχτηκε ότι είναι «φαρμάκι» για το λαό και τη χώρα μας. Σε αυτό το «φαρμάκι» των Μνημονίων πρέπει να μπει ένα τέλος και να αντικατασταθεί από ένα εναλλακτικό σχέδιο οικονομικής-κοινωνικής ανόρθωσης, παραγωγικής και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας και στήριξης των λαϊκών αναγκών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χωρίς να αποπροσανατολίζεται από τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα της ΝΔ και της τρικομματικής κυβέρνησης, θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο μαζί με το λαό, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να μην εφαρμοστεί το νέο μνημονιακό πακέτο αντικοινωνικών μέτρων, που η προώθησή του θα ολοκληρώσει τη συντελούμενη στη χώρα μας οικονομική-κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή.

To Γραφείο Τύπου