Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
18/01/2000

Σχολιάζοντας την έγκριση του νέου επικαιροποιημένου Προγράμματος Σύγκλισης, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Με το νέο Πρόγραμμα Σύγκλισης 1999-2002 προωθείται η ίδια μονόπλευρη δημοσιονομική, νομισματική και εισοδηματική πολιτική που περιλαμβάνει πάγωμα μισθών, περικοπές κοινωνικών δαπανών και υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων, συνέχιση της πώλησης κερδοφόρων τμημάτων δημοσίων επιχειρήσεων και κρατικής περιουσίας, καθώς και επώδυνες για τους εργαζόμενους αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα.

Μέσα από το νέο Πρόγραμμα Σύγκλισης, τα μεγάλα ζητήματα της απασχόλησης και της ανεργίας, του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων μπαίνουν στον αυτόματο πιλότο των ανεξέλεγκτων αγορών, δημιουργώντας καινούριες θυσίες και βάρη για τους ασθενέστερους.

Ο Συνασπισμός θεωρεί ότι χρειάζεται ριζική στροφή στην ασκούμενη οικονομική πολιτική, με άξονες:

Μόνον έτσι μπορούν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις, ώστε να τεθεί η ελληνική οικονομία σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά και πορεία "πραγματικής σύγκλισης", στη μετά-ΟΝΕ εποχή.

Η κυβέρνηση προώθησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σύγκλισης εν κρυπτώ, αποφεύγοντας την ενημέρωση και την υπεύθυνη συζήτηση στη Βουλή.

Για μια ακόμη φορά καλούμε την κυβέρνηση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και τη Βουλή για το ευρύτερο πλέγμα δεσμεύσεων, το οποίο ανέλαβε προκειμένου να συμφωνηθεί η νέα ισοτιμία και το νέο Πρόγραμμα Σύγκλισης.

To Γραφείο Τύπου