Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
18/01/2000

Η κυβερνητική ρύθμιση για τα "πανωτόκια" και η επικείμενη συζήτηση στη Βουλή

Αναφερόμενο στην κυβερνητική ρύθμιση για τα "πανωτόκια" και στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Η ρύθμιση για τα πανωτόκια, που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση, περισσότερο ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των τραπεζών παρά για το πρόβλημα των χιλιάδων δανειοληπτών (επιχειρήσεις και νοικοκυριά), που έχουν περιέλθει σε κατάσταση αδιεξόδου.

Ο ΣΥΝ διαφώνησε με τη συγκεκριμένη ρύθμιση και πρότεινε να αποσυρθεί και να έρθει με την μορφή νομοσχεδίου στη Βουλή, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Ο ΣΥΝ προτείνει να αξιοποιηθούν στη Βουλή οι συγκλίνουσες θέσεις που διαμορφώθηκαν στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για να δοθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν λάβει διαστάσεις κοινωνικού προβλήματος.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι η οποιαδήποτε ρύθμιση πρέπει να καλύπτει την συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών και να περιλαμβάνει όρους που θα καθιστούν δυνατή την εξυπηρέτηση των δανείων.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει να αντιμετωπίσει τα πανωτόκια με την μορφή τροπολογίας, τα κύρια σημεία που αυτή πρέπει να περιλαμβάνει είναι:

To Γραφείο Τύπου