Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/08/2012

Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ /ΕΚΜ για τη διακοπή της υδροδότησης στο νησί της Αίγινας

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, που οδήγησαν να μείνει, για δύο ημέρες, χωρίς νερό, η Αίγινα, ο βουλευτής Αʼ Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ,  Θοδωρής Δρίτσας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Το διαχρονικό πρόβλημα με την υδροδότηση της Αίγινας για μια ακόμα φορά παροξύνθηκε, την Παρασκευή και το Σάββατο, και το νησί έμεινε χωρίς νερό.

Η Δημοτική Αρχή μιλάει για «εκβιασμούς», που προκάλεσαν ήδη την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Ελπίζουμε ότι αυτή την φορά η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους και θα αποδοθούν ευθύνες.

Όμως, η Αίγινα χρόνια τώρα περιμένει την οριστική λύση υδροδότησης με την ολοκλήρωση του έργου της σύνδεσης με υποθαλάσσιο αγωγό και με την εγκατάσταση σύγχρονου δικτύου υδροδότησης. 

Κάθε άλλη καθυστέρηση διαμορφώνει τις συνθήκες για να διαιωνίζεται το καθεστώς εξάρτησης των κατοίκων και παραθεριστών της Αίγινας από ποικιλώνυμα συμφέροντα και μέσα σε αυτό το κλίμα κάποιοι να εμφανίζονται  ανέξοδα και υποκριτικά ως σωτήρες, όπως συνέβη και αυτή την φορά».