Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/08/2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ “Η κινδυνολογία ως άλλοθι για τη στρέβλωση της πραγματικότητας”

Η τακτική των βουλευτών και στελεχών της εσωτερικής Τρόικας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) να χρησιμοποιούν πλέον, όλο και πιο συχνά στο δημόσιο λόγο τους επιχειρήματα τρομοκρατίας και φόβου, είναι εδώ και καιρό ολοφάνερη. 

Τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα, η δήλωση του Λαρισαίου υφυπουργού αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου στον Τύπο της Τετάρτης 22/8/2012, όπου στο άρθρο του συνεχίζει την κινδυνολογία για τις συνέπειες μίας πιθανής χρεοκοπίας. Προφανώς, η δήλωση αυτή έρχεται σε πλήρη αντιστοιχία με την κεντρική τακτική του κόμματός του, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα επώδυνα και αντιλαϊκά μέτρα που έχουν εξαγγείλει. 

Η πραγματικότητα, όμως, είναι εντελώς διαφορετική. Η πολιτική και κοινωνική χρεοκοπία συντελείται από τις συγκεκριμένες πολιτικές της ύφεσης, της ανεργίας, της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζει η εσωτερική τρόικα, καθʼ υπόδειξη των εξωτερικών αφεντικών της. 

Επομένως, θα έπρεπε ο κ. Χαρακόπουλος, προτού κάνει αυτή τη δήλωση, να είχε σκεφτεί ότι εδώ και καιρό πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν οικονομικά να επιβιώσουν εξαιτίας της πολιτικής του Μνημονίου, αλλά και να αναλογιστεί και ο ίδιος την προσωπική του ευθύνη για τη δημιουργία του κοινωνικού αυτού αδιεξόδου.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ είναι γνωστή, ξεκάθαρη και αταλάντευτη: κανένας βουλευτής ή στέλεχος δεν επιθυμεί την χρεοκοπία της χώρας. αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στέκεται πάντα αλληλέγγυος στους κοινωνικούς αγώνες του λαού και αγωνίζεται για τη συνολική ανατροπή αυτής της ακραίας νεοφιλελεύθερης και συνάμα αποτυχημένης πολιτικής.

To Γραφείο Τύπου