Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
24/01/2000

Δηλώσεις του Ν.Κωνσταντόπουλου κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΥΝ

Κατά την κοπή τηςπίτας του ΣΥΝ για το νέο χρόνο, ο Πρόεδροςτου Συνασπισμού Ν.Κωνσταντόπουλος απευθυνόμενοςσε μέλη και φίλους του κόμματος τόνισε:

Ο ΣΥΝ έδειξε στη Βουλή και στη κοινωνία ότι είναι δύναμη δημιουργική, δύναμη αναντικατάστατη και αναγκαία .

Πήραμε σε όλα τα θέματα, σε όλους τους τομείς, πρωτοβουλίες τολμηρές, κάναμε ριζοσπαστικές παρεμβάσεις, μεγαλύτερης εμβέλειας από το εκλογικό μας ποσοστό. Και όλοι ξέρουν ότι με μεγαλύτερη δύναμη θα κάνουμε περισσότερα πράγματα.

Διεκδικούμε αυτήν την μεγαλύτερη δύναμη. Η σύγχρονη αριστερά των κοινωνικών κινημάτων και της οικολογίας δικαιούται να έχει μεγαλύτερη εκλογική δύναμη.

Γιατί είναι δύναμη ανανέωσης, δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού, δύναμη κοινωνικής ευαισθησίας, δύναμη αριστερής προοπτικής και δημοκρατικής ευθύνης.

Αυτόνομος και ενωμένος ο ΣΥΝ με συνέπεια αγωνίζεται για να αλλάξουν οι πολιτικές που εφαρμόζονται και το σκηνικό που κυριαρχεί.

Με αυτές τις πολιτικές και το σκηνικό της εναλλαγής των αυτοδυναμιών και της πόλωσης, μεγαλώνει το κοινωνικό κόστος, μοιράζεται άδικα και άνισα, μεγαλώνουν οι αποκλίσεις και οι ανισότητες, μεγαλώνουν οι πολιτικές καθυστερήσεις, ενισχύεται η επικυριαρχία των εξωθεσμικών κέντρων της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής.

Θα δώσουμε αγώνα και όχι επικοινωνιακές παραστάσεις.

Θα προβάλλουμε ιδέες και όχι εικόνες σκηνοθετημένης διαφήμισης.

Αγωνιστικός και προγραμματικός ο ΣΥΝ θα εκφράσει αποτελεσματικά τις θυσίες και τις αγωνίες των μελών και των φίλων του, θα αναδείξει δημοκρατικά τον ευρύτερο δυναμισμό της σύγχρονης αριστεράς των κοινωνικών κινημάτων και της οικολογίας.

Αποτελεί πολιτική πρόκληση αυτός ο χώρος να δώσει την απάντηση των ιδεών και των αγώνων στους τεχνικούς του κυβερνητισμού και στους θιασώτες του δικομματισμού, που διακατέχονται απο καθεστωτικές νοοτροπίες αλλά και σε όσους αναπτύσσουν αντιλήψεις παρωχημένου ηγεμονισμού της αριστεράς.

Παρά τα όσα μέχρι σήμερα έλεγε και παρά τα όσα ακόμα και σήμερα δηλώνει επισήμως, η κυβέρνηση μεθοδεύει στο παρασκήνιο εκλογικό αιφνιδιασμό.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση φοβάται πάρα πολύ την τελική διαπραγμάτευση για την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, όπως επίσης φοβάται και πάρα πολύ τις εξελίξεις που θα υπάρξουν τους επόμενους μήνες σε μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά θέματα.

Το ωραιοποιημένο σκηνικό που έστησε δεν αντέχει ούτε μέχρι τον Απρίλιο και γι' αυτό καταφεύγει στον αιφνιδιασμό.

Ομως η κυβέρνηση πλανάται.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της. Κυρίως, υφίσταται αυτές τις συνέπειες και καμμία προεκλογική τακτική δεν πρόκειται να του αλλάξει τη γνώμη.

Και γι' αυτό ο μόνος που θα αιφνιδιαστεί σε αυτές τις εκλογές θα είναι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όταν βρεθεί αντιμέτωπη με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου