Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/08/2012

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κορινθίας - Σχετικά με την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»

Ο «Ξένιος Ζευς», τώρα και στην Κόρινθο. Από τις 2:30 πμ σήμερα, άρχισε η μεταφορά μεταναστών στο στρατόπεδο του 6ου Σ.Π. στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που ζήτησε και είχε ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κορινθίας, από τον Επιθεωρητή της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης και τον αστυνομικό διευθυντή Κορινθίας, το στρατόπεδο μετατρέπεται, αιφνιδιαστικά, με πολιτική απόφαση σε κέντρο κράτησης μεταναστών χωρίς να έχουν ενημερωθεί  οι αστυνομικές υπηρεσίες, παρά μόνο την τελευταία στιγμή. Παράλληλα, σήμερα το πρωί έλαβε χώρα και στην πόλη της Κορίνθου, επιχείρηση σύλληψης μεταναστών.

Τέτοιου τύπου στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι αναποτελεσματικές με μόνο σκοπό να καλύψουν την απουσία μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.  Μάλιστα σε σύσκεψη του επιμελητηρίου Κορινθίας  μερικές μέρες πριν, οι βουλευτές του νομού (3 ΝΔ – 1 ΧΑ), η περιφέρεια Πελοποννήσου, το επιμελητήριο, χαιρέτιζαν μεν, την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», αλλά δεν ήθελαν το στρατόπεδο Κορίνθου κέντρο κράτησης. Δυστυχώς όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες που αποτελούν ντροπή και αναδεικνύουν ρατσιστική αντίληψη, μακριά από τις αρχές της δημοκρατικής, κοινωνικής και ανθρώπινης αντιμετώπισης του προβλήματος, όπως ορίζεται από το Διεθνές Δίκαιο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. 

Αν ήθελε πραγματικά η σημερινή συγκυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μετανάστευσης, όφειλε να αμφισβητήσει συνολικά την μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. που εγκλωβίζει στη χώρα μας χιλιάδες μετανάστες κάθε χρόνο και να προχωρήσει σε: 

Α. αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη δημιουργία ανοικτών κέντρων προσωρινής φιλοξενίας όπου θα προσφέρονται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας

Β.  εξασφάλιση ταξιδιωτικών εγγράφων για τη δυνατότητα μετακίνησης από τη χώρα μας σε άλλες χώρες όσων το θέλουν, και ρήξη με το ʽΕυρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευσηʼ και το Δουβλίνο ΙΙ που οι κυβερνήσεις των πλουσίων έχουν υπογράψει μετατρέποντας την Ελλάδα σε γκέτο της Ευρώπης 

Οι εμπνευστές του σχεδίου "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" αγνοούν, όχι τυχαία, τους τοπικούς φορείς της περιφέρειας, για να στήσουν πρόχειρα και χωρίς κανένα σχέδιο νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, επιτρέποντας στη δεδηλωμένη αντιδημοκρατική πολιτική δύναμη της Χρυσής Αυγής να εκφράζει ότι σκοτεινό και βάρβαρο εκλύει ο φόβος, η ανασφάλεια και το μίσος που αυτές οι πολιτικές καλλιεργούν. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καλεί τούς κορίνθιους πολίτες ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που οργανώνει η Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Κορίνθου

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 23/8 ΣΤΙΣ 6:30 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.

 ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 

                                                                                                                                                                    

To Γραφείο Τύπου