Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/08/2012

Αποσπάσματα Συνέντευξης Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β΄ Αθήνας, στο ραδιόφωνο του ALPHA (Ν. Καμακάρης)

Ο κ. Γιούνκερ μπορεί στα λόγια να εξέφρασε τη συμπάθειά του στον ελληνικό λαό, επί της ουσίας, όμως, υπήρξε αμετακίνητος όσον αφορά τις πιέσεις του Διευθυντηρίου της Ευρωζώνης προς τη χώρα μας για εφαρμογή των μνημονίων και κυρίως του νέου πακέτου κατεδαφιστικών μέτρων, που είναι πολλαπλάσια των 11,8 δις, που η εφαρμογή τους θα ολοκληρώσει την οικονομική και κοινωνική καταστροφή του λαού και της χώρας μας.

Δεν περιμένουμε τίποτε καλό από τις συναντήσεις του κ. Σαμαρά με τους Γιούνκερ, Μέρκελ, Ολάντ. Η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) δεν διεκδικεί τίποτε, είναι πλήρως υποταγμένη στην τρόικα και τους δανειστές. Είναι πολύ δύσκολο να πάρει ακόμα και τη χρονική επιμήκυνση εφαρμογής των μνημονίων. Ακόμα όμως και εάν την έπαιρνε, αυτή θα ήταν χρήσιμη όχι στο λαό αλλά στην ίδια την κυβέρνηση μόνο για επικοινωνιακούς λόγους δικαιολόγησης του νέου πακέτου αντικοινωνικών μέτρων. Κι αυτό, γιατί το πρόβλημα δεν είναι ο χρόνος εφαρμογής των μνημονίων και η δοσολογία των αντικοινωνικών πολιτικών μέτρων αλλά το ίδιο το κατεδαφιστικό περιεχόμενό τους και η ανάγκη να ακυρωθούν και να αντικατασταθούν από ένα πρόγραμμα οικονομικής, παραγωγικής και κοινωνικής ανόρθωσης της χώρας μας.

Είναι κωμικό και ταυτόχρονα προκλητικό και απαράδεκτο η ΝΔ να προσπαθεί να φορτώσει στον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τη συντελούμενη κοινωνική και οικονομική χρεωκοπία, που μας οδηγούν οι μνημονιακές πολιτικές της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία θα ολοκληρωθεί, εάν εφαρμοστεί και το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων.

Τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αυτή την περίοδο δεν τον απασχολούν εσωτερικά προβλήματα, όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν τα «επικοινωνιακά χαλκεία» της ΝΔ, αλλά το πώς θα διατάξει όλες τις δυνάμεις του στο πλάι του λαού για να ακυρώσει την προώθηση του νέου πακέτου μνημονιακών μέτρων αλλά και των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών στο σύνολό τους.

To Γραφείο Τύπου