Skip to main content.
27/08/2012

Δήλωση των βουλευτών Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για τη νικηφόρα πορεία του αγώνα των κατοίκων της Δυτ. Θεσσαλονίκης για τη ματαίωση της κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία

Δήλωση των βουλευτών Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,

ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΛΙΤΣΑΣ, ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ, ΓΑΪΤΑΝΗ ΓΙΑΝΝΑ,ΚΟΥΡΑΚΗ ΤΑΣΟΥ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ 

για τη νικηφόρα πορεία του αγώνα των κατοίκων της Δυτ. Θεσσαλονίκης 

για τη ματαίωση της κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία

Οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ χαιρετίζουμε τη νικηφόρα πορεία του αγώνα των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης για τη ματαίωση της κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία. Μια πορεία αγωνιστική και βαθιά οικολογική στην οποία από την πρώτη στιγμή συμμετείχαμε ενεργά. O Σ.Μ.Α Ευκαρπίας όχι μόνο δε θα λύσει αλλά θα επιδεινώσει τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα στην πόλη και το Νομό! Χαιρετίζουμε, επίσης, θετικά την απόφαση της Επιτροπής Διαβούλευσης και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά ενάντια στην κατασκευή του Σ.Μ.Α. 

Καλούμε το Σύνδεσμο ΟΤΑ, την ΠΕΔ και τους φορείς της πολιτείας να αφουγκραστούν, επιτέλους, την ώριμη φωνή των πολιτών, να σκύψουν πάνω στα σοβαρά προβλήματα της Δυτικής Θεσσαλονίκης  και να δώσουν ουσιαστικές λύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστική συζήτηση για τη νέα διαχείριση Απορριμμάτων με δημόσιο χαρακτήρα και με περιβαλλοντική δικαιοσύνη. 

Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, που προκαλούν επικίνδυνες εντάσεις και πολεμικό κλίμα με στόχο την υποταγή και τον εκφοβισμό των απλών ανθρώπων, οι οποίοι βγήκαν στο δρόμο με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για το περιβάλλον και τη ζωή τη δική τους και όλων των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι ζητάνε το αυτονόητο: να αντιμετωπιστούν τα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  αλλά και ο Σύνδεσμος ΟΤΑ, δημιούργησαν διαχρονικά  και  εξακολουθούν να  δημιουργούν, με την εμμονή τους στη δημιουργία ενός και μόνο Σ.Μ.Α, τοποθετημένο στην ήδη υποβαθμισμένη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Οι βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς και όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος. Μαζί τους θα παλέψουμε για τη λύση των τοπικών και κεντρικών προβλημάτων με στόχο να μην υλοποιηθούν οι επιδιώξεις της νέας τρικομματικής κυβέρνησης που οδηγούν στην εξόντωση των εργαζόμενων και του λαού μας.