Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/08/2012

Αποσπάσματα συνέντευξης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, Δ.Παπαδημούλη, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Γ.Παντελάκης-Β.Μπεσκένης)

Ετοιμάζουμε ήδη πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο Μνημόνιο, η οποία θα κατατεθεί πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα. Ο ελληνικός λαός οφείλει να ξέρει πως φτάσαμε στο Μνημόνιο, τι μεσολάβησε, όχι μόνο τους μήνες που κυβέρνησε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά και πολύ νωρίτερα, από την Ολυμπιάδα του 2004 και έπειτα. Η σύσταση της συγκεκριμένης εξεταστικής επιτροπής ήταν ρητή δέσμευση του κ. Σαμαρά ότι θα ήταν από τις πρώτες του ενέργειες όταν γίνει πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς το ξέχασε, εμείς όχι. 

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιοι του «φόρεσαν» τον ζυγό στην πλάτη

Αυτό που ζητά ο ελληνικός λαός είναι να μάθει τι έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο και για αυτήν την εγκληματική εξέλιξη που την «πληρώνει» και θα την πληρώνει για χρόνια η χώρα και οι πολίτες έχουν ευθύνες όχι μόνο η κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και η προηγούμενη πενταετία της ΝΔ και του Κ. Καραμανλή. Εμείς δεν θέλουμε να δούμε τα πράγματα με κομματικά, χρωματιστά γυαλιά. Πιστεύουμε ότι το Μνημόνιο το έφερε ο κακός τρόπος διακυβέρνησης της χώρας για πολλά χρόνια και θέλουμε να πέσει φως στο συγκεκριμένο θέμα για να αναδειχθούν, πρωτίστως, οι πολιτικές αλλά και οι ποινικές ευθύνες, εφόσον προκύψουν. Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης, εντατικά το τελευταίο διάστημα, ερευνά και το κομμάτι των ποινικών ευθυνών, με αφορμή καθυστερημένες αλλά οδυνηρές αποκαλύψεις του κ. Ρουμελιώτη. 

Το Μνημόνιο ήταν καρπός μιας χρεωκοπημένης διακυβέρνησης της χώρας από ένα φθαρμένο, τελειωμένο πολιτικό σύστημα. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιοι του «φόρεσαν» τον ζυγό στην πλάτη. Την εξεταστική επιτροπή τη θέλουμε για να μάθει ο κόσμος τις «πομπές» όσων έφεραν το Μνημόνιο και όχι για να τους «βγάλουμε λάδι». 

To Γραφείο Τύπου