Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/08/2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΚΕΛΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

«ΗΜΕΡΕΣ ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ» είναι ο τίτλος εκδηλώσεων  που οργανώνει το σαββατοκύριακο ο Δήμος Δικελί της  Τουρκίας ( απέναντι από τη Μυτιλήνη).

Η πρώτη ήμερα των εκδηλώσεων συμπίπτει με την 73η επέτειο έναρξης του Βʼ Παγκοσμίου Πολέμου ( 01.09.1939), η οποία τιμάται σε πολλές χώρες ως « Διεθνής Αντιπολεμική Ημέρα». 

Στις εκδηλώσεις, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Οσμάν Οζγκιουβέν, θα πάρει μέρος αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από το μέλος της  Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής Πάνο Τριγάζη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Λέσβου Γιώργο Πάλλη, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ. Η αντιπροσωπεία μεταφέρει χαιρετιστήριο μήνυμα προς τις εκδηλώσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο  υπεύθυνος του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ και μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ειρήνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Πάνος Τριγάζης, θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα « Πως  θα αποτρέψουμε έναν νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή-Πρόταση για αποπυρηνικοποιημένη Μ. Ανατολή».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Δικελί, Οσμάν Οζγκιουβέν, θα  κάνει τα αποκαλυπτήρια αγάλματος του Ναζίμ Χικμέτ μέσα στο νεότευκτο « Πάρκο Ναζίμ Χικμέτ».

To Γραφείο Τύπου