Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
01/09/2012

Παρέμβαση της Μαίρης Διακάκη στη σύσκεψη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου

Η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαίρη Διακάκη, κατά την παρέμβασή της στη σύσκεψη που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου με θέμα, το μεγάλο πρόβλημα στο χώρο του φαρμάκου και το αδιέξοδο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή τόσο οι Φαρμακοποιοί της χώρας όσο και οι ασφαλισμένοι, τόνισε την ανάγκη να βρεθεί άμεση λύση από την Πολιτεία στον πλέον ευαίσθητο τομέα της κοινωνίας και επισήμανε ότι:

«Η Υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και δεν μπαίνει στη λογική της λογιστικής.

Η «ναι σε όλα» τακτική της τρικομματικής κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις των μνημονίων και της τρόικα , στραγγάλισε την δημόσια Υγεία και έφερε σε απόγνωση τους ασφαλισμένους.

Το φάρμακο και οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας για όλους, είναι η πρώτη προτεραιότητα σε μια κοινωνία. Είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί κατʼ ουδένα τρόπο να αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ. στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των Φαρμακοποιών , που ως λειτουργοί της Υγείας αντιτίθενται στις πολιτικές εξαφάνισης του Ελληνικού Φαρμακείου και  τον κίνδυνο που εγκυμονεί για τους ασφαλισμένους ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η μνημονιακή κυβέρνηση το φάρμακο και τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. 

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα είμαστε αρωγοί και υποστηρικτές των αγώνων των Φαρμακοποιών γιατι θεωρούμε ότι το φάρμακο και η δημόσια Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό. »

To Γραφείο Τύπου