Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
07/02/2000

Εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΣΥΝ  για τη συμμετοχή νεοναζιστών στην αυστριακή κυβέρνηση

Εκδήλωσηδιαμαρτυρίας του ΣΥΝ και της Νεολαίας ΣΥΝ για τησυμμετοχή νεοναζιστών στην αυστριακή κυβέρνηση

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα πραγματοποίησαν σήμερα ο Συνασπισμός και η Νεολαία του, με συνθήματα:

Την καταγγελία της εισόδου των νεοναζιστών στην αυστριακή κυβέρνηση, την απαίτηση για ασφυκτική πολιτική αποδοκιμασία και απομόνωση του νεοναζισμού στο όνομα των αρχών της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και την πίεση για αποτελεσματικά μέτρα κατά της ανεργίας και των κοινωνικών ανισοτήτων που τροφοδοτούν την άνοδο της εξτρεμιστικής άκρας δεξιάς .

Σε ψήφισμα που επιδόθηκε από τους συγκεντρωμένους στην πρεσβεία, τονίζεται:

Είναι αδιανόητο στην καρδιά της Ευρώπης να επανεμφανίζεται το μαύρο πρόσωπο του δεξιού ολοκληρωτισμού με αιχμές την εθνικιστική υστερία και τη ρατσιστική μανία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Αυστριακούς διαδηλωτές, στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σε όλους εκείνους που παλεύουν για Δημοκρατία και ελευθερία.

Σε μια περίοδο που ορισμένοι ανεγκέφαλοι επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία του 20ου αιώνα, παραγκωνίζοντας τις εφιαλτικές εικόνες του ολοκαυτώματος, του Αουσβιτς, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, οι προοδευτικοί πολίτες της Ευρώπης θα βρεθούν και πάλι στην πρώτη γραμμή της αντιφασιστικής πάλης, της νίκης των ιδεών της Δημοκρατίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης.

To Γραφείο Τύπου