Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
08/02/2000

Δήλωση του ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟΥ μετά την Προεδρική εκλογή

"Η προεδρική διαδικασία έληξε με την ψήφο της Βουλής. Στο νέο πρόεδρο - τον κ. Στεφανόπουλο σε δεύτερη θητεία - απευθύνω τα συγχαρητήρια και τις ευχές μου για ένα δημιουργικό έργο. Σπεύδω να υπομνήσω ότι ο απλός κόσμος, που τον περιέβαλε με την εκτίμησή του δικαιούται να περιμένει πως θα τον στηρίξει, όσο του επιτρέπουν οι εκ του Συντάγματος αρμοδιότητές του.

Προσωπικά, επαναλαμβάνω τις ευχαριστίες μου στο Συνασπισμό για την τιμητική του πρόταση και σε όσους τη στήριξαν. Δεν είχε τον χαρακτήρα μιας προσωπικής αντιπαλότητας, αλλά μιας πολιτικής πράξης. Μπροστά στην έκρηξη των κοινωνικών προβλημάτων στη χώρα μας, επιβαλλόταν κατά τη γνώμη μας μία επιλογή για το ανώτατο αξίωμα, που να υποδηλώνει καθαρά μια κατεύθυνση δημοκρατική - αριστερή, πλούσια σε κοινωνικές ευαισθησίες και οραματισμό προς το Αύριο.

Η κυβέρνηση χειρίστηκε το ζήτημα στο πλαίσιο της γενικότερης συντηρητικής στροφής της. Δεν είχε ούτε τη θέληση ούτε την όραση να δει στο Αύριο μιας κοινωνίας που το οξύτερο πρόβλημά της αφορά την λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, την συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας ικανής να εμπνεύσει το πάθος για την πολιτική δημιουργία και την ανάταση. Με τον κόσμο της εργασίας, της σύγχρονης επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού στα κέντρα των αποφάσεων και των ελέγχων.

Το θέμα από τη Βουλή θα περάσει στις κάλπες. Και ο πολίτης, οι άντρες, οι γυναίκες, οι νέοι, ιδιαίτερα οι Αριστεροί όλων των γενεών και των αποχρώσεων, θα κληθούν να απαντήσουν ανάμεσα στα άλλα και στο ΓΙΑΤΙ όχι ένας πρόεδρος από το χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς. Και στην ψήφο τους θα μετρήσει και η Ιστορία και οι αγώνες αλλά και η θέληση να χτίσουμε ένα μέλλον καλύτερο".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου