Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/09/2012

Επίσκεψη στο Κέντρο Διανομής και στο Κεντρικό Ταχυδρομείο Καλαμάτας

ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ.

Γραφεία: ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ιατροπούλου & Δαγρέ 2 Τ.Κ 24100 

Τηλ:  2721087191, fax : 2721087191

ΑΘΗΝΑ Βουλής 4, Γραφείο 312

Τηλ: 2103706183 & 2103706383

email: thanasispetrakos@gmail.com 

th.petrakos@parliament.gr

7/9/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επίσκεψη στο Κέντρο Διανομής και στο Κεντρικό Ταχυδρομείο Καλαμάτας

Σήμερα το πρωί (Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου) ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος συνοδευόμενος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσσηνίας επισκέφθηκε: 1) το Κέντρο Διανομής του Ταχυδρομείου Καλαμάτας στην Νέα Είσοδο και στη συνέχεια το Κεντρικό Γραφείο Καλαμάτας και συνομίλησε με τους εργαζομένους.

Ο Θανάσης Πετράκος μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι σήμερα μαζί σας, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά, για να σας καλέσει σε ένα συντονισμένο αγώνα για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Χθες η κυβέρνηση προχώρησε σε δύο πραξικοπήματα. 

1) Παραβιάζοντας το Νόμο προχώρησε στο διορισμό διοίκησης στο ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς να έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 και 

2) Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου προχώρησε στην κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε ΔΕΚΟ, υπεγράφη με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να επισπευστεί η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων. Η πράξη αφορά ειδικότερα τις εξής επιχειρήσεις: ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζει ότι η ιδιωτικοποίηση των Ταχυδρομείων είναι πολιτικά απαράδεκτη ενέργεια, η οποία πρέπει να ανατραπεί. Αν προχωρήσει η Κυβέρνηση στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ αγνοεί τη σημασία και το ρόλο του Δημόσιου Ταχυδρομείου στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου. 

Αυτή η επιλογή αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Σε όλο τον πλανήτη η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς, ακόμα και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού όπως: ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Ρωσία, Καναδάς, Βραζιλία, Αργεντινή και παντού, σʼ όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Αυτό γίνεται, γιατί όλοι θέλουν να προσφέρουν το κοινωνικό αγαθό της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης σε όλους τους πολίτες τους και σε όλη την επικράτεια, με χαμηλό κόστος και υψηλή ποιότητα.

Είναι απορίας άξιον πως στην πρωτοβουλία για την ιδιωτικοποίηση Ταχυδρομείου πρωταγωνιστεί μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που έχει πολίτες που κατοικούν σε ένα τεράστιο ορεινό όγκο και σε εκατοντάδες νησιά.

Είναι προφανές ότι αδιαφορεί για τις συνέπειες που θα επιφέρει η πολιτική της, από τις κερδοσκοπικές πρακτικές που θα εφαρμοστούν αλλά και από την υποβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών και της ποιότητας των υπηρεσιών.

Η ιδιωτικοποίηση του ΕΛΤΑ θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, τη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου και οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών».

Τέλος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος κάλεσε τους Ταχυδρομικούς να συμβάλλουν ώστε  να ξεσηκωθεί ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης σε όλη τη χώρα, γιατί το Ταχυδρομείο είναι ταυτισμένο με τον Έλληνα πολίτη, τον αγρότη, το μικρομεσαίο, το συνταξιούχο, το μετανάστη, το φοιτητή. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όταν ο λαός του αναθέσει τη διακυβέρνηση του τόπου, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τέτοια καταστροφικά τετελεσμένα, όταν μάλιστα έχουν προέλθει από συνταγματικά και κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

To Γραφείο Τύπου