Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/09/2012

Τοποθέτηση του Δ.Παπαδημούλη για την απόσυρση της τροπολογίας για τη Siemens

Από το βήμα της Βουλής και στο πλαίσιο της ονομαστικής ψηφοφορίας που ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την απόσυρση της τροπολογίας με την οποία καθίσταται εμπρόθεσμη η κύρωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Siemens, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Δ. Παπαδημούλης, είπε μεταξύ άλλων τα εξής: 

Μεγάλη κοινοβουλευτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ η απόσυρση της τροπολογίας για τη Siemens

«Πρόκειται για μία τραγική εικόνα της κυβέρνησης, μια κυβέρνηση έντρομη και ένοχη που καταφεύγει σε άτακτη φυγή, αποσύροντας τη διάταξη που η ίδια θεώρησε αναγκαία προκειμένου να ακυρωθεί ο άθλιος συμβιβασμός που υπέγραψε με τη Siemens. Και το κάνει γιατί φοβάται χειρότερα από αυτά που συνέβησαν όταν η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έφερε τον κατάπτυστο και επονείδιστο συμβιβασμό με τη Siemens, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της εταιρίας, πριν από τις εκλογές του Μαΐου στη Βουλή. Τότε, από τους 250 κυβερνητικούς βουλευτές, μόνο οι 164 ψήφισαν. Οι άλλοι 85 απουσίαζαν γιατί ντρεπόντουσαν αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία. Και από τους 164, ελάχιστοι επανεξελέγησαν, τους υπόλοιπους τους έστειλε στο σπίτι τους ο ελληνικός λαός. 

Αποσύρατε τώρα μία διάταξη που ο κ. Στουρνάρας μας είπε ότι ομοφώνως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους του είπε ότι είναι απαραίτητο να ψηφιστεί από τη Βουλή, γιατί αλλιώς η σύμβαση είναι άκυρη και η υπογραφή του δεν ισχύει. Αλλάξατε γνώμη, αποφασίσατε να γράψετε στα παλιά σας τα παπούτσια την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου ή τα «κάνατε επάνω» σας γιατί φοβηθήκατε ότι σε μια ονομαστική ψηφοφορία αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ θα καταψηφίσουν; Το δεύτερο προφανώς. 

Κατά τη δική μας άποψη, αυτή η συμφωνία είναι στον «αέρα», είναι άκυρη. Πρόκειται για μια ήττα πολιτική και ηθική μιας έντρομης και ένοχης κυβέρνησης και είναι μια νίκη της δημοκρατίας και της ηθικής και μία μεγάλη κοινοβουλευτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Αυτή η παράταξη έχει και ήθος και ιστορική εμπειρία και δημοκρατική συνείδηση και αντιφασιστική εγρήγορση. 

Έχουμε μία κατάπτυστη συμφωνία η οποία είναι άκυρη, την οποία η Siemens προφανώς θέλει να προωθήσει και εσείς χωρίς επιχειρήματα θέλετε να καλύψετε τα συνένοχα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που με τη βούλα έβαζαν 2% του τζίρου της Siemens Hellas στα κομματικά τους ταμεία. Όταν θα είμαστε η πλειοψηφία στο κοινοβούλιο θα ακυρώσουμε την άθλια αυτή σύμβαση, θα αναθέσουμε σε τρίτο ανεξάρτητο εκτιμητή να εκτιμήσει το ύψος της ζημιάς στο ελληνικό Δημόσιο και θα διεκδικήσουμε δικαστικά να επιστραφούν τα κλεμμένα». 

To Γραφείο Τύπου