Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/09/2012

Η Κέρκυρα δεν πωλείται μόνο, ενοικιάζεται κιόλας

Ανακοίνωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανου Σαμοΐλη για τις πρόσφατες αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ.

Δέος προκαλεί η κυνικότητα των αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ. Χωρίς ίχνος ντροπής και υπευθυνότητας, όχι μόνο επιταχύνει τις διαδικασίες ξεπουλήματος της ελληνικής γης, αλλά εφευρίσκει τρόπους να παρακάμπτει διαρκώς τις νομοθετικές δυσκολίες που προκύπτουν κατά την εξέλιξή τους.

Συγκεκριμένα: Το ΤΑΙΠΕΔ εξέτασε 562 νησιά της Ελλάδας (από 500.000 τ.μ. έως 3 εκατ. τ.μ.) και αποφάνθηκε ότι κάποια από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υψηλού επιπέδου τουριστικές εγκαταστάσεις, αφού προηγουμένως παραχωρηθούν με leasing για διαστήματα 30 έως 50 χρόνια!  Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και «ένα σύμπλεγμα τριών νησιών κοντά στην Κέρκυρα». Το ευρύτερο σκεπτικό της απόφασης αυτής είναι ότι, για να προχωρήσει το σχέδιο εκποίησης, θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία και να μειωθεί ο αριθμός των απαιτούμενων αδειών. Ως εκ τούτου υιοθετείται ως πλέον πρόσφορη μέθοδος όχι η πώληση αλλά η μέθοδος του leasing, η οποία θα εξασφαλίσει μεγαλύτερες αποδόσεις και περισσότερες επενδύσεις.

Όσον αφορά δε στον Ερημίτη, επελέγη στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας η αμερικανικών συμφερόντων κοινοπραξία NCH New Europe Property Fund II LP και NCH Balkan Fund L.P.

Δεν μπορεί όμως ο λαός, να κοιτάει έκπληκτος το θράσος της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης. Δεν μπορεί να μένουμε άλλο απαθείς, μπροστά στο πανελλήνιο έγκλημα που συντελείται εις βάρος της κερκυραϊκής γης, με  μη αναστρέψιμες συνέπειες για τον τόπο.

Η ανατροπή των μνημονιακών μέτρων και η διεκδίκηση  μιας πολιτικής βασισμένης στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, τίθεται πλέον με τον πιο επιτακτικό τρόπο. Πρέπει ο κερκυραϊκός λαός, με τους συλλογικούς αγώνες των σωματείων, των επαγγελματιών, των περιβαλλοντικών συλλόγων, των επιστημονικών σωματείων και κάθε άλλου φορέα, ν' αγωνιστεί και να απαιτήσει την κατάργηση όλων των αποφάσεων τόσο του ΤΑΙΠΕΔ, της Ειδικής Γραμματείας Αποκρατικοποιήσεων και του Υπουργείου Οικονομικών, όσο και της μνημονιακής Κυβέρνησης. 

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας

Στέφανος Σαμοΐλης

Κέρκυρα 13-09-2012

To Γραφείο Τύπου